OBDAM - Op 8 april a.s. verschijnt de debuutroman van Astrid Habraken. In Verdwaald in Tirol deelt Habraken haar belevenissen als expat in Oostenrijk en vertelt ze hoe zij dit avontuur beleefde.

Het was een langgekoesterde wens om in het buitenland een bestaan op te bouwen. Wanneer in 2010 haar man de kans krijgt om in Innsbruck een mooie functie te gaan bekleden, begint het stel dan ook vol enthousiasme aan dit avontuur. De werkelijkheid blijkt anders.

Habraken wordt geconfronteerd met een lastige integratie en … heimwee. Habraken had in Nederland een druk bestaan. Ze neemt zich voor in Oostenrijk eerst de tijd te nemen te integreren alvorens haar werk weer op te pakken. Terwijl haar man het druk heeft met zijn baan, via zijn het werk veel mensen leert kennen en op die manier zijn draai vindt, ontmoet Habraken weliswaar enkele inspirerende vrouwen, maar een werkelijke integratie blijft uit. Op dat moment ontstaat het plan een boek te schrijven over haar ervaringen.

Het duurt tot na haar terugkeer naar Nederland alvorens Habraken de juiste vorm heeft gevonden. Ze zet haar eigen verhaal om in een roman en creëert Stéphanie om haar verhaal te vertellen. Verdwaald in Tirol is derhalve gebaseerd op haar eigen ervaringen.

Habraken hanteert een uiterst fijne, toegankelijke schrijfstijl en weet, door eigen ervaring, de emoties van haar hoofdpersonage uitstekend te verwoorden. Een boek waarin je meeleeft met deze jonge vrouw die alles achter zich laat om een nieuw bestaan op te bouwen in het buitenland.

Enkele jaren later keert het stel terug naar Nederland. Habraken: “Sinds 2018 wonen we in het rustige Wassenaar, waar de zeewind alle gedachten uit je hoofd waait. Daar heb ik uiteindelijk voldoende ruimte gevonden om te gaan zitten en te schrijven over de afgelopen jaren. Het heeft tot nu geduurd tot ik wist hoe ik mijn verhaal aan het papier wilde toevertrouwen. Met als startpunt de feiten, maar met als eindpunt een roman.”

Lancering - online
Evenals veel andere evenementen kan, in verband met de Coronacrisis waarin wij ons momenteel bevinden, de geplande boeklancering in Wassenaar geen doorgang vinden. Omdenken is vervolgens het credo en de uitkomst van dit omdenken is een online lancering!

Op de website van Astrid Habraken (https://www.astridhabraken.nl/) alsmede op haar Facebookpagina en via Instagram, zullen er rondom de verschijning van Verdwaald in Tirol diverse korte filmpjes te zien zijn waarbij de auteur vertelt over de totstandkoming van het boek en waarin zij enkele fragmenten uit het boek zal voorlezen. De gastsprekers, die op zouden treden tijdens de lancering, hebben zich grotendeels bereid verklaard aan deze actie deel te nemen.

Overigens zal Verdwaald in Tirol, gelijk met het fysieke boek, ook als e-book verkrijgbaar zijn.

Boekinformatie
Verdwaald in Tirol verschijnt via Queesten Boekproducties (www.queesten.nl) onder ISBN nummer 978-90-830500-0-3 en kost € 15,--. Er wordt bovendien gewerkt aan een Engelse en Duitse vertaling.