DEN HAAG - Op 31 juli zal de grootste mobile first reparatieketen 'ThePhoneLab' zijn achtste winkel openen in Nederland. Het door de 29 jarige Boris Blijham opgerichte bedrijf opent een vestiging in het Statenkwartier in Den Haag. Op de Frederik Hendriklaan 142 zal in het bijzijn van Spike en Jamie van DI-RECT de locatie geopend worden. En niet zomaar, beide heren balen van hun kapotte smartphone en leren deze zelf te repareren. Sterker nog, ook andere (on)geluksvogels mogen hun smartphone door de Haagse muzikanten laten repareren op de 31ste. Overigens zijn de heren er al uit dat er wel wat hulp bij nodig is van de specialisten van ThePhoneLab.

Na vestigingen in Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en Utrecht kiest ThePhoneLab ervoor om zijn bereikbaarheid in de Randstad verder te vergroten met een nieuwe winkel in Den Haag. Dit gaat gepaard met diverse activiteiten zoals een samenwerking met DI-RECT, een Pop-up Lab, een bijzondere glaswagen (zie beeldmateriaal) en diverse activiteiten op locatie in Den Haag.

Samenwerking met DI-RECT
De keuze om met DI-RECT samen te gaan werken was overduidelijk. Typisch Haags en dat is wat ThePhoneLab Den Haag ook wil zijn. De medewerkers op deze locatie komen uit de regio. Na uitvoerig onderzoek is gebleken dat er behoefte is aan een kwalitatief hoogstaande reparatie winkel in Den Haag.

Helaas voor Jamie en Spike is hun smartphone ter ziele gegaan. Maar met de hulp van ThePhoneLab Academy, het opleidingscentrum van de keten, gaan ze een poging wagen hun smartphone te repareren. En als ze het onder de knie hebben, doen ze een poging ook wat smartphones te maken van klanten van ThePhoneLab. Natuurlijk alles onder begeleiding van de specialisten van de Haagse vestiging.

Spike, DI-RECT: "Als muzikant kan ik niet zonder een smartphone. Snel via WhatsApp wat afspraken maken rondom een gig, interviews doen of contact houden met het thuisfront. Sterker nog, ik kan zelfs gitaar spelen via mijn telefoon of hele nummers mee opnemen. Maar ook even snel een foto posten op Insta of Facebook voor onze fans. Dan begrijp je wel dat als ie kapot is, ik meteen wil dat ie gemaakt wordt. Scheelt weer een nieuwe telefoon aanschaffen. En leuk van de vestiging in Den Haag is dat weer wat Hagenezen zo een puik baantje krijgen."

De heren van DI-RECT zijn 31 juli vanaf circa 17:30 uur aanwezig.

ThePhoneLab Academy
Het is niet voor niets dat de heren van DI-RECT gevraagd zijn om samen te werken. De winkel op de Frederik Hendriklaan in Den Haag is op zoek naar extra specialisten die zich willen laten opleiden tot reparatie specialisten van smartphones en tablets. Hiervoor is ThePhoneLab Academy in het leven geroepen en geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden. Natuurlijk zijn ze ook welkom bij de opening op 31 juli om inspiratie op te doen. Door de bijdrage van Jamie en Spike wil ThePhoneLab meer aandacht genereren op de Academy en laten weten dat er mogelijkheden zijn voor een interne opleiding met baangarantie.

Jamie, DI-RECT: "Een smartphone repareren is een vakgebied dat wij natuurlijk niet beheersen. Maar we gaan een poging wagen en onder begeleiding van de specialisten van ThePhoneLab komen we denk ik een heel eind om onze smartphone te maken. Daarna lijkt het ons leuk om ook nog wat smartphones van klanten te maken. Het kan niet misgaan, want we doen alles onder begeleiding. Wel zouden we het leuk vinden als ook nog wat fans van DI-RECT langskomen om een gezellig Haags feestje te bouwen. Kunnen ze meteen solliciteren;-)".

Oprichter Boris Blijham
Blijham heeft in 2015 de eerste ThePhoneLab winkel geopend op 22 jarige leeftijd. Vrijwel ieder jaar is vanaf dat moment een nieuwe winkel geopend en de ambities reiken nog verder. Ook het buitenland lonkt voor Blijham.

Blijham: "Wij zien al jaren dat er behoefte is aan een partij als ThePhoneLab, ook in het buitenland. Op iedere locatie hanteren wij dezelfde hoge standaard, mede door onze ThePhoneLab Academy. En dan is het toch zo gaaf dat de jongens van DI-RECT ons komen helpen. We willen hiermee specialisten aantrekken die geloven in de beloftes van ons bedrijf. En natuurlijk klanten die hun smartphone bij ons willen laten repareren. Of Spike en Jamie het gaan redden bij ons als specialist weet ik nog niet, maar er zit in ieder geval muziek in de Haagse vestiging van ThePhoneLab!"