DEN HAAG - In de drukste periode van het jaar rijdt Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. 70 ritten per dag. De vijf ambulances van de stichting zijn de hele dag op pad. Als er dan een ambulance uitvalt, zit je met een groot probleem. Dat is precies wat er nu aan de hand is.


Door de vele kilometers die de ambulances maken, is slijtage niet te voorkomen. Vorige week stond ambulancechauffeur Anita ineens stil en kreeg zij de ambulance niet meer aan de praat. De auto is uiteindelijk naar de garage gesleept. Maandag, 21 juni, bleek dat de motor niet meer gerepareerd kon worden. Een nieuwe motor kost € 6500,-. De dierenambulance is een crowdfunding gestart om dat bedrag bij elkaar te krijgen.

Edwin de Pierre, afdelingshoofd ambulancedienst: "We willen de auto zo snel mogelijk weer op de weg hebben om de dieren te kunnen helpen. Juni, juli en augustus zijn de drie drukste maanden van het jaar. De timing is ronduit verschrikkelijk. Ten eerste omdat we in die drukke maanden zitten, ten tweede omdat we net buiten de garantieperiode zitten."

Help je mee en wil je een kleine of een grote donatie doen? Iedere euro is welkom! Kijk op www.dierenambulancedenhaag.nl/motor