DEN HAAG - Stichting Dierenambulance en Hospitaal Den Haag e.o. start deze maand met een campagne voor het werven van maar liefst zeventig nieuwe vrijwilligers. Het gaat om medewerkers meldkamer en om ambulancechauffeurs.

Huib den Heijer, vrijwilligerscoördinator bij de Dierenambulance Den Haag e.o., legt uit waarom er zoveel mensen nodig zijn: "Wij bieden zeven dagen per week, 24 uur per dag hulp aan dieren in nood. In de drukke zomermaanden hebben we dagelijks negen vrijwilligers nodig op de meldkamer en vijf chauffeurs. Als iedere vrijwilliger één dienst draait, komen we in totaal wekelijks op 98 vrijwilligers."

Dierenambulance en Hospitaal Den Haag kan al jaren rekenen op de inzet van zo'n 150 vrijwilligers. Toch zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. Den Heijer: "Zonder vrijwilligers kunnen wij niet bestaan. Het overgrote deel van de vrijwilligers meldt zich aan voor werk bij dierverzorging, in ons eigen hospitaal. Daar hebben we meer dan genoeg mensen. Voor de meldkamer en de ambulance zetten een kleine dertig vrijwilligers zich op dit moment in. Prima voor nu. Maar we moeten vooruit denken. De rustigere winterperiode is een goed moment om nieuwe vrijwilligers in te werken."

In de functie van ambulancechauffeur sta je vooraan bij het uitvoeren van de missie van de dierenambulance: het helpen van dieren in nood. Voor deze functie is stressbestendigheid van belang. Den Heijer: "Het is belangrijk dat je rustig en doortastend handelt, ook in bijzondere situaties. Jij stelt het dier en de mensen eromheen, gerust. Emotioneel sta je stevig in je schoenen, want je maakt de gekste dingen mee. Vaak is het heel mooi, soms ook verdrietig."

Als medewerker meldkamer is het belangrijk dat je handig bent achter de computer en dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen. Met meer dan 50.000 meldingen per jaar, wordt er namelijk nogal wat van je verwacht. Jij staat de melders netjes te woord en voert alles nauwkeurig in in het systeem. Je hebt te maken met alle typen mensen. Daarbij stuur jij de ambulancechauffeurs aan. Een veelzijdige baan dus!

Wil jij je inzetten voor de dieren? Kijk op https://dierenambulancedenhaag.nl/over-ons/vacatures/.