DEN HAAG - Stichting Chryson, een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse chrysantenproducenten, heeft gisteren op World Kindness day de `Local Hero Award` uitgedeeld aan vijf lokale helden uit diverse gemeenten binnen de regio Den Haag en Westland. Deze winnaars worden bovendien flink in de bloemen gezet om ze te bedanken voor hun onuitputtelijke werk voor de samenleving.

Wat is de Local Hero Award?

De Local Hero Award is een initiatief van alle Nederlandse chrysantenproducenten (zo'n 150) die verenigd zijn in Stichting Chryson. In en rondom Den Haag werd gezocht naar lokale helden die zich met passie inzetten voor hun gemeenschap en net als chrysanten het leven van anderen kleur geven en zorgen voor een portie geluk. De vijf lokale helden werden uitgekozen naar aanleiding van inzendingen door vrienden, familie en collega's. De winnende helden zetten zich in voor uiteenlopende zaken, van het bestrijden van eenzaamheid onder jongeren tot het inzamelen van producten voor de minima. Als dank voor hun inzet ontvangen zij een uniek chrysantenkunstwerk dat is gemaakt door een lokale bloemist en een award.

Meet the local heroes van regio Den Haag 2023

  • Marja van Tol ('s-Gravezande) zet zich in voor eenzame ouderen en de minima door het inzamelen van spullen.
  • Esther Blom (Voorburg) zamelt met Sintvoorieder1 Sinterklaas- en kerstcadeautjes in voor meer dan 30.000 kinderen die leven in armoede.
  • Alex Haas van Haagse Helpers (Den Haag), een jongerennetwerk dat (oudere) stadgenoten vrijwillig helpt door middel van (huishoudelijke) klussen.
  • Roos Vollebregt (Naaldwijk) zet zich met Plant a Friend in voor eenzame jongeren.
  • Gerda Korving (Den Haag) zet zich dag en nacht in voor de dieren op buurtboerderij de Nijkamphoeve.

Lokale bloemisten

Vijf lokale bloemisten namen de opdracht van Stichting Chryson aan om passende en persoonlijke chrysantencreaties te maken die gebaseerd zijn op het goede werk van de lokale helden. De teams van Bloemvisie Maasdijk, Fleurettes Nootdorp, Trend Flower Naaldwijk, Hemelse Bloemen Delft en De Iris Den Haag lieten hun creativiteit de vrije loop. Met het veelzijdige assortiment aan zowel vormen, formaten en kleuren werden zij uitgedaagd in hun vakmanschap. Dat is terug te zien in de verrassende en kleurrijke creaties voor de winnaars.

Verrast en vereerd

Voor alle vijf winnaars kwam de benoeming tot local hero als verrassing. Allen zijn dan ook verrast en vereerd dat anderen hen hebben opgegeven. Marja van Tol - Hendriks zegt: "Ik vind het heel wat dat ik dit gewonnen heb. Had het helemaal niet verwacht en schoot wel een beetje vol toen ik het hoorde." Alex Haas van Haagse Helpers zag het ook niet aankomen, maar vindt het een mooie waardering voor het werk.

Kleur geven

"Namens Stichting Chryson wil ik alle winnaars van harte feliciteren met hun prijs, " aldus Jan van Ruyven, voorzitter Stichting Chryson. "Wij hebben ontzettend mooie inzendingen binnengekregen. Dat maakte het moeilijk om er slechts een paar uit te kiezen. Er zijn zoveel mooie kleine initiatiefnemers die prachtig werk doen voor hun gemeenschap en het leven van anderen kleur geven. De uiteenlopende initiatieven geven ook aan hoeveel moois er in onze omgeving gebeurt, waar velen niet van op de hoogte zijn. Daarom vindt Stichting Chryson het belangrijk om dit soort kleine initiatieven eens in het zonnetje te zetten. Met de Local Hero Award en de chrysantencreaties hopen wij een kroon op hun werk te kunnen zetten."