LEIDSCHENDAM - Het wateroppervlak lijkt wel een magische grens. Erboven is veel groen, eronder vooral blauw. Doorbreek die grens bij het grote gratis spellencircuit van Scouting Hubertus-Brandaan en het Techniekmenu. Ontdek wat je allemaal met en in het water kan. Dream on tijdens de Vlietdagen op zaterdag 16 september!

Scouting Hubertus-Brandaan zet een compleet (gratis) spellencircuit neer op het Damplein en aan de Sluiskant in Leidschendam. Daar zijn alle kinderen uit Leidschendam-Voorburg en omstreken van harte welkom! Ook het Zeekadetcorps Den Haag is aanwezig met zijn schip The Enterprise, dat langs de Leidsekade ligt. Het Techniekmenu is met studenten van de TU aanwezig. Er zijn proeven te zien in het waterlab en in het plastic crealab kun je dingen maken van gerecycled plastic. Hier komen groen en blauw mooi samen!

Kanovaren en schminken

Maar natuurlijk kun je ook kanovaren aan de Sluiskant, schminken, op een stormbaan en zijn er ook spellen voor de kleinste kinderen, en nog veel meer. O ja, vergeet niet een mooie (gratis) glittertattoo te laten zetten!

Haal je spellenkaart op

Haal je spellenkaart op bij de infostand aan de Sluiskant en spelen maar! We hebben dit jaar ook een Engelse kaart van de spellenkaart, zodat ook expats of mensen met een migratieachtergrond lekker kunnen meedoen! Voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s is er een stadsontbijt, volop muziek en entertainment langs de Vliet. En natuurlijk zijn de gezellige terrassen open.

Groen suppen

Samen met het Zeekadetkorps Den Haag en het Techniekmenu organiseert Hubertus-Brandaan suppen op de Vliet. Behalve sportief bezig zijn, wordt er ook plastic en andere rommel uit de Vliet gehaald. Een win-win tijdens deze Vlietdagen.

Ontspannen genieten

Kortom, genoeg avontuur en meedoen is gratis! We hopen dat de zon zich van z’n beste kant laat zien, maar daar moeten we met z’n allen voor duimen. Graag tot ziens bij de Vlietdagen!

Ook een keer meedoen met de reguliere activiteiten van Scouting Hubertus-Brandaan? Kijk op www.hubertus-brandaan.nl voor meer info.

Bij Scouting Hubertus-Brandaan is altijd wat te beleven. Bevers is de jongste speltak voor kinderen van 4 tot en met 6/7 jaar. Welpen zijn voor kinderen van 6/7 tot en met 10 jaar en Waterscouts' voor de leeftijd 10 tot en met 14 jaar. De Wilde Vaart en Woeste Vaart (14 tot 18 jaar) en Waterscouts gaan vaak het water op, kanoën of zeilen op de Kaag. Zij leren alle zeiltechnieken en navigeren. Maar ook bosspelen, kampvuur stoken, sportmiddagen en knutselen behoren tot de activiteiten. Kortom, Hubertus-Brandaan is telkens weer heel iets anders doen. Wil je meer informatie, neem dan contact op via 06 54 32 14 82, kijk op www.hubertus-brandaan.nl of kom op een zaterdag langs.