DEN HAAG - Stichting Dierenambulance en Hospitaal Den Haag e.o. ontving deze week een donatie met grote emotionele waarde: het restbedrag van de crowdfundingsactie voor een gedenk-kunstwerk voor de in juni vorig jaar dood gevonden American bully Batman. Voor dit bedrag kan de dierenambulance maar liefst twintig keer uitrukken.

De aan een boom gebonden Batman werd op 24 juni 2019 gevonden in het Wilhelminapark in Rijswijk. Batmans verhaal kreeg enorm veel aandacht, in Rijswijk en ver daar buiten. De eigenaren zijn achterhaald, er werd een crowdfundingsactie voor een monument gestart én een petitie voor hogere straffen voor dierenmishandeling.

Bij de dierenambulance zien ze gelukkig dat steeds meer mensen zich hard maken tegen dierenleed en actief meewerken om dieren in nood te helpen. Linette Eveleens vertelt: "Mensen bellen ons vaker en eerder dan bijvoorbeeld tien jaar geleden als zij een gewonde meeuw of een zwaan in nood zien. Dat is fijn, want als wij geen meldingen krijgen weten we ook niet waar we een dier in nood kunnen helpen. Helaas zien onze chauffeurs ook nog steeds veel verwaarloosde of gedumpte dieren. Ieder jaar vinden we meerdere dozen met pasgeboren kittens en voor alle gedumpte hanen hebben we zelfs een aparte campagne gevoerd."

De organisatie is dan ook blij dat er een monument voor Batman is gekomen. En daarmee voor alle dieren die mishandeld worden in Nederland. De petitie voor hogere straffen voor dierenmishandeling is op dit moment 41.000 keer ondertekend en kan hier nog steeds ondertekend worden.

Bent u getuige van mishandeling of verwaarlozing van dieren? Bel dan naar het landelijke meldpunt op het nummer: 144.