DEN HAAG - Tijdens de meivakantie en de komende feestdagweekenden organiseert Museon-Omniversum weer vele activiteiten voor het hele gezin rond de succesvolle grootbeeldfilm Secrets of the Sea en de tentoonstelling Pristine Seas. Kom daarom langs en duik in de diepte met bijvoorbeeld Origami Vissen Vouwen, de Vlotte Vis Kwis of de Feel Good Show.

DE ACTIVITEITEN


Algenbar: met jouw adem laten we onze algen groeien!
Blaas en fiets je eigen shake bij elkaar. Algen zitten vol belangrijke voedingsstoffen en zijn daarom misschien wel één van de vleesvervangers van de toekomst. En ze zetten het broeikasgas CO2 om in zuurstof. Goed dus dat algen steeds populairder worden in de keuken. Tijdens de activiteit doneer jij je adem, leer je alles over algen en mix je ze samen met andere lekkere voedingsstoffen tot een heerlijke algenshake.
Origami Vissen Vouwen: doe mee voor een gezonde zee!
Een gezonde zee is een zee vol leven. Help jij mee om onze zee te vullen met kleurrijke visjes? Met origami blaadjes in allerlei kleuren en met bijzondere printjes vouw je eenvoudig je eigen visje. Samen met duizenden andere bezoekers vul je zo de zee met vrolijke visjes. En steun je Stichting De Noordzee die zich inzet voor het beheer van de Noordzee. Vouw je er twee, dan mag er ook een mee naar huis!

Vlotte Vis Kwis: leer van alles over het leven onderwater!
Ontdek tijdens deze kwis allerlei bijzondere, grappige, gekke weetjes over reusachtige en super kleine visjes! Hoe plat is een platvis? Gaan vissen ook naar school? Is een zeepaardje familie van de paarden? En waarom heeft de hengelvis een hengel? Dat en meer kom je te weten bij de ‘waar of niet waar’ Vlotte Vis Kwis! Doe je mee?

Science Show: duik in de diepte!
Wetenschappers doen in een onderzeeboot onderzoek naar de potvis. Hoe komt het dat potvissen zo diep kunnen duiken? Wat eten ze? En waarom is de poep van de potvis zo belangrijk? Reis mee op deze wonderlijke expeditie. En doe je ook mee met onze experimenten? Hoe komt het bijvoorbeeld dat de zee stroomt? Weet jij wat waterdruk is? Hoe werkt een duikboot eigenlijk? En waarom schiet een inktvis zo snel vooruit? Naast alle experimenten ontmoet je bij de Science Show ook nog bizarre wezens en draag je zelf ook een steentje bij aan dit wonderlijke diepzeeonderzoek! Nieuwsgierig geworden? Duik dan met ons mee!

Feel Good Show: daag je familieleden uit!

Zit jij wel lekker in je vel? Kun je voldoende ontspannen? Heb je gezonde eetgewoontes en beweeg je wel genoeg? Daag je familie uit tijdens een sportduel! Of weet jij het meest over hoeveel suiker en zout in je eten zit? En hoe zit het eigenlijk met jullie slaapritme en schermtijd? Kies één of meer challenges en ontdek op een leuke en actieve manier hoe je gezonder kunt leven. Uitgespeeld? Ontvang dan nog tips voor thuis.

Familietour: ontdek geheimen van de zee!
Bij de familietour kun je in het museum met het gezin allerlei geheimen van de zee ontdekken. De tour is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Turks.

DE GROOTBEELDFILM EN DE TENTOONSTELLING

Het enorme koepelscherm van Museon-Omniversum, zo groot als een half voetbalveld, verandert in een exotisch onderwaterparadijs bij de adembenemende grootbeeldfilm Secrets of the Sea. De vreemdste en spectaculairste oceaanbewoners komen voorbij. Van dwergzeepaardjes en inktvissen tot mantaroggen, tijgerhaaien en een kokosnootoctopus. Verbazingwekkende onderwaterwezens die je nooit eerder zag.

De tentoonstelling Pristine Seas van National Geographic toont prachtige beelden van wereldwijde expedities om de oceanen te beschermen. Zo’n zestig wondermooie foto’s van onder andere Enric Sala laten zien hoe het National Geographic Pristine Seas-team heeft geholpen bij het opzetten van 27 beschermde gebieden, van tropische koraalriffen tot ijsbergen.

Museum-Omniversum