DEN HAAG - Dankzij droomcheque van € 127.000,- van stichting DierenLot start Haags Dierencentrum met verduurzamen gebouw.

Tijdens de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening van Stichting DierenLot heeft het Haags Dierencentrum een droomcheque van maar liefst € 127.000,- ontvangen voor de verduurzaming van haar gebouw. Het dierencentrum gaat per direct zonnepanelen en infrarood verwarming plaatsen. De voorzitter vertelt: "We werden totaal verrast en zijn zo ongelooflijk blij met het geld. We kunnen nu een stevige start maken met ons verduurzamingsplan.

Ons 30 jaar oude gebouw verbruikt veel gas en de hoge energierekening is een grote zorg. Zonnepanelen, infrarood verwarming en slimme thermostaatknoppen gaan tot een forse energiebesparing én tot een beter klimaat in de hondenverblijven leiden." Deze eerste stappen, die DierenLot nu financieel mogelijk maakt, is een fantastische stimulans. "We durven nu ook te dromen over de andere noodzakelijke maatregelen uit ons plan, zoals het plaatsen van een warmtepomp en isolatieglas. Kortom: ook na deze fabuleuze donatie is alle financiële steun van harte welkom!"