DEN HAAG - Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag, een dag waarop we stilstaan bij de moed en veerkracht van vluchtelingen over de hele wereld. Ter gelegenheid van deze dag vragen wij aandacht voor het initiatief ‘Oekraïners Aan Tafel’.

In Nederland worden al geruime tijd Oekraïense vluchtelingen opgevangen, bij mensen thuis en ook in grotere opvanglocaties. Om hen een zorgeloze avond te bezorgen en even te kunnen ontsnappen aan een woonomgeving met weinig privacy en de oorlogsstress organiseert Stichting Eet Mee ‘Oekraïners aan Tafel’.

Stichting Eet Mee is een matchingplatform dat zorgt voor sociale ontmoetingen via etentjes bij mensen thuis. Wij zoeken nu in Den Haag eetadressen om een keertje aan te kunnen schuiven. Als inwoner van Den Haag ontvang je dan een of meer Oekraïense vluchtelingen voor een gezellig etentje bij jou thuis.

Hoe werkt het?

Je maakt een account aan in ons Eet Mee matchingplatform als eetadres, organiseert een etentje voor ‘Oekraïners Aan Tafel’ en zet dat online, zodat de Oekraïense deelnemers zich als gast kunnen aanmelden. Je ontvangt je gasten en kookt iets lekkers of doet dat samen met hen. Voor hen is het fijn om weer even in een huiselijke setting te zijn en kennis te maken met plaatsgenoten en hun cultuur. Jij ontmoet de mensen achter de verhalen in het nieuws en biedt hun een kans om een sociaal netwerk op te bouwen. Eet Mee zorgt voor ondersteuning: we geven je tips om het etentje tot een succes te maken en een team Oekraïense matchmakers is beschikbaar voor vragen.

‘Oekraïners Aan Tafel’ heeft deelnemers in het hele land en de etentjes worden zowel door gasten als eetadressen gewaardeerd met ruim een 8. Wil jij ook eetadres zijn en kennismaken met de mensen achter de verhalen in het nieuws, of wil je graag meer informatie? Ga naar www.eetmee.nl, en meld je aan.

Eet Mee faciliteert al meer dan dertien jaar bijzondere ontmoetingen rond de huiselijke eettafel voor mensen van jong tot oud vanuit de gedachte dat samen eten de perfecte basis is voor ontmoeting en een goed gesprek.