DEN-HAAG - Op 26 februari verschijnt het kinderboek 'De Kroepoekmummie': een verhaal over opgroeien in Indische sferen. Het boek is het geesteskind van Haagse schrijver Ferdy Karto. De boekpresentatie zal online om 16u plaatsvinden op o.a het youtube kanaal van de schrijver.

De eerste exemplaren van het kinderboek zullen gepresenteerd worden aan Ricci Scheldwacht en Jaro Wolff. Ook de beruchte indo Ricky Risolles zal aanwezig zijn. Naast de te winnen prijzen zal er tevens aandacht zijn voor de uitzonderlijke illustraties van Remona Poortman, die het boek heeft vormgegeven. 'De Kroepoekmummie' zal vanaf de presentatiedag beschikbaar zijn.

'De Kroepoekmummie,' vernoemd naar het mythische, doch kolderieke monster uit het verhaal, is het eerste kinderboek van schrijver Ferdy Karto (o.a. Onze Mooie Zonden en The Astonishments of Stork Mayfield). Zijn Indische achtergrond speelt in dit verhaal een zeer prominente rol. Hoewel het boek beslist niet alleen voor Indische Nederlanders is bestemd, geeft het voldoende gelegenheid de Indische (verhalen)cultuur mee te geven aan de laatste generatie. Waar anders kan het boek gepresenteerd worden dan in dé Indische stad van het land. Meer informatie is te vinden op www.ferdykarto.nl