RIJSWIJK - Eric uit Rijswijk speelde maar liefst 32.000 euro bij elkaar in het televisieprogramma VriendenLoterij Miljonairs. Zojuist was bij RTL 4 te zien hoe hij dit bedrag won op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink.

Op de zogenaamde hotseat zit life- en ademcoach Eric. Over zijn werk vertelt hij: "Ik geef mensen die bijvoorbeeld last hebben van stress, controle over hun eigen lijf en geest door middel van ademhaling."

Ook zijn eigen ademhaling heeft hij goed onder controle. "Je gaat echt als een trein!" zegt Robert wanneer Eric de eerste tien vragen zonder moeite doorkomt. Bij de vraag voor 16.000 euro zegt hij daarover: "Ik ben met niks gekomen, dus ik ga het gewoon doen, ik ga spelen."

Met twee hulplijnen en gegarandeerd 16.000 euro maakt hij zijn spel de aflevering erna af. Uiteindelijk blijkt geschiedenis een onzeker punt. Hij neemt geen risico en stopt na 32.000 euro. Eric vertrekt met een grote lach.

De spannendste stoel van Nederland
Tijdens VriendenLoterij Miljonairs nemen verschillende kandidaten plaats tegenover Robert ten Brink. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, een tweede kans en de mogelijkheid om een vraag te verwisselen voor een andere.