UTRECHT - Na 3 jaar uitstel is het internationaal modelspoor evenement Eurospoor terug van weggeweest. Drie dagen lang kunnen modelspoorliefhebbers genieten van verschillende modelbanen en creaties uit diverse landen. Het evenement Eurospoor2021 vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht.

Na een reeks van 26 jaar organiseren besloten de organisatoren om het internationaal modelspoor evenement Eurospoor een jaartje (2019) over te slaan. Ze wilden voor een tijdje verlost zijn van de spanning en drukte die het organiseren van een groot evenement (15000 bezoekers, 2 voetbalvelden groot) met zich meebrengt. Door Corona kon het evenement ook in 2020 niet doorgaan, waardoor de Eurospoorliefhebber maar liefst 3 jaar op het volgende evenement hebben moeten wachten.

Op Eurospoor2021 kunnen volwassenen en kinderen genieten van 50 van de meest schitterende modelbanen ter wereld, tot in detail nagebouwd. Werelden waarin het spoor fantasie en werkelijkheid met elkaar verbindt. Gedroomde spoorbanen staan te kijk naast de op de millimeter precies nagebouwde bestaande of historische emplacementen. Met bewegende delen in het landschap, zoals echt rijdende auto's, huizen met echte interieurs en ledverlichting, machines die graven, modelfiguren die matten kloppen, bewegende deuren en nog veel meer zijn in het digitale tijdperk steeds beter op schaal te zien en te horen. En natuurlijk zit Eurospoor2021, een van Europa's grootste modelspoorevenementen, weer boordevol treinen.

In twee enorme Jaarbeurshallen tonen honderden hobbyisten van vele nationaliteiten hun mooiste creaties en daarnaast is er de beroemde modelspoormarkt. Het walhalla voor hobbyisten en verzamelaars. Bijna een kilometer aan ontelbare stands waar allerhande gebruikte en bijzondere modellen, treinspulletjes en bijbehorende zaken als landschappen en gebouwen geruild en verkocht kunnen worden.

Daarnaast is er een dioramawedstrijd en wordt ruimte geboden aan stichtingen zoals Beneluxspoor en Modelspoorwijzer die o.a. advies en modelbouwdemonstraties geven. Bovendien vindt de bezoeker op Eurospoor ook diverse binnen- en buitenlandse bedrijven en detaillisten die de nieuwste modelspoorartikelen of -onderdelen leveren. Tenslotte zijn er op Eurospoor ook de marktleiders zoals Märklin, Fleischmann/Roco en Piko aanwezig met een stand om bezoekers de nieuwste modellen te tonen en voor te lichten omtrent de technische noviteiten voor digitale besturing.

Corona zorgt voor vergrote populariteit voor modelspoor

Het verplicht thuiszitten door Corona heeft geleid tot een immens grote belangstelling voor de modelspoorhobby (Er is zelfs een televisieprogramma bij Omroep Max op primetime over modelspoor, de Grote Kleine Treinen Competitie). Velen hebben de modelspoortrein van zolder gehaald en hebben de hobby herontdekt. Nu Eurospoor ook weer plaatsvindt is dit een uitgelezen kans om meer over modelspoorwegbouw te leren, zoals het leggen van rails, spuiten van wagons in realistische kleuren en het natuurgetrouw zelf maken van bergen en bomen om zo indrukwekkende miniatuur landschappen te creëren.

Voor meer informatie: http:// www.eurospoor.nl