DEN-HAAG - Op vrijdag 27 november staat het Nederlands winkellandschap weer in het teken van die merkwaardige Black Friday. De dag waarop je verleid wordt om zoveel mogelijk te kopen, voor vooral zo min mogelijk geld. En waarbij de beruchte winkelketens je graag minder laten betalen, voor spullen die de week ervoor en daarna een stuk meer op moesten brengen. HOE DAN?!

Daarom proberen wij, (de wat meer duurzame) ondernemers van Den Haag, een tegengeluid te geven. Tegen de grote ketens in de binnenstad. Tegen de massaconsumptie. En tegen de onbegrijpelijke waardebepaling van een artikel. Wij vinden het belangrijk dat je iets koopt waar je echt blij van wordt. In een winkel waar je ook echt wordt gezien als klant. En dat je spullen koopt waarvan je weet dat je er over een week nog steeds blij mee bent. Door er over na te denken wat je echt nodig hebt, en op een verstandige en meer duurzame manier te shoppen.

We dagen daarom iedereen uit om tijdens Black Friday juist langs te gaan bij die kleine ondernemer. Koop lokaal, en mijd de drukke winkelstraten! Da’s niet alleen het officiële advies van de overheid, het is voor de verandering ook nog eens een echt goed idee.

Om iedereen een beetje op weg te helpen, lichten we alle winkeliers uit die met ons meedoen. De shops die niet domweg met kortingen strooien, maar die eerlijke producten voor een eerlijke prijs aanbieden. Dingen waar je wat aan hebt. Van kwaliteit. En als het even kan ook nog eens op een duurzame manier vervaardigd. Bovendien hebben velen ook leuke activiteiten bedacht om je zonder afprijzingen, toch gewoon een leuke dag te bezorgen. Een dag waar je lokale winkels steunt en je tevreden en gezien thuis komt. Omdat je iets bij iemand hebt gekocht die je daar ook oprecht blij mee hebt gemaakt. En die jou waardeert als klant. Zo maken we samen Den Haag weer een stukje mooier. En toffer.

Alle winkeliers die meedoen met Fair Friday en de bijbehorende acties vind je in ons Facebook event; https://www.facebook.com/events/824330661667556