DEN HAAG - Bruidsfotografe Jill Streefland uit Den Haag is opgenomen in de top 10 van de competitie Beste Trouwfotograaf 2021 in de Masters of Wedding Photography. Dit is de grootste en meest prestigieuze wedstrijd voor bruidsfotografie van de Benelux. Op woensdag 29 december 2021 werden de winnaars bekend gemaakt. Streefland eindigde met maar liefst 15 awards in 2021.

Over het hele jaar hebben ruim 200 professionele trouwfotografen meer dan 7.000 foto's ingestuurd. Die zijn beoordeeld door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit de beste trouwfotografen wereldwijd.

Bruidsfotografie van wereldniveau

De Masters of Wedding Photography bestaat al 8 jaar en is de belangrijkste wedstrijd voor bruidsfotografie in de Benelux. Elk kwartaal kunnen fotografen hun beste foto's insturen, waarbij er 500 euro prijzengeld klaarligt voor de fotograaf met de meeste awards in dat kwartaal. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het hele jaar het beste hebben gepresteerd. Ten opzichte van andere fotowedstrijden gaat het hier dus niet om het winnen met 1 foto, maar wie er de meeste awards wint gedurende het hele jaar. Hierdoor moeten de fotografen bewijzen dat ze topkwaliteit kunnen leveren op verschillende bruiloften over het hele jaar. De website van de Masters staat vol met prachtige winnende bruidsfoto's die de afgelopen jaren zijn gemaakt. Voor aankomende bruidsparen is dit dan ook een geweldige plek om te oriënteren naar de mogelijkheden van de hedendaagse bruidsfotografie.

Klappen door corona

"De afgelopen 2 jaar heeft de trouwbranche flinke klappen gekregen door de coronacrisis en is er heel veel flexibiliteit gevraagd van iedereen. Veel bruiloften werden afgezegd, uitgesteld of anders gevierd dan voorheen. De bruidsparen die hebben gekozen wel te trouwen, hebben daar meestal wel iets heel bijzonders van kunnen maken", zegt Christiaan de Groot, trouwfotograaf en mede-oprichter van de wedstrijd. "Het was voor hen het enige feestje van het jaar en dat zag je door de emotie die dan vrijkomt. Het vastleggen van deze emoties is hetgeen waar een professionele gespecialiseerde trouwfotograaf zich in onderscheidt en dat zie je terug in de winnende foto's van deze wedstrijd. Het niveau is ongelooflijk hoog!"

Topsport

"De hedendaagse trouwfotografen zijn echte topsporters in de fotografie", vervolgt de Groot. "Er wordt veel gevraagd van trouwfotografen, waarbij anticiperen op bijzondere momenten en omgaan met moeilijke lichtomstandigheden een must is zonder te veel op te vallen. Het is echt een specialisme, waar een hoop allround fotografen zich niet aan willen wagen. Het is fantastisch om te zien dat er zo veel getalenteerde trouwfotografen zijn in de Benelux, die echt een bijzondere reportage willen maken voor de bruidsparen. De afgelopen jaren zien we dat steeds meer trouwfotografen uit de Benelux zich hebben gevestigd in de wereldtop. Iets waar we super trots op mogen zijn!"

Jill Streefland

Ongedwongen, in het moment en voelbaar, dat is waar Jill Streefland Fotografie voor staat. Zij vertelt hierover: ''Ik vertel jullie verhaal met heel veel liefde, zoals deze in alle puurheid is en met oog voor de fijnste details. Ik vind het een eer om in de Top 10 trouwfotografen Benelux 2021 te staan en om mijn werk dankzij de Masters Of Wedding Photography een groter podium te geven.'' Meer informatie: https://www.jillstreeflandfotografie.nl/

Doel van de Masters

De Masters wil de bruidsfotografie in de Benelux blijven verbeteren door het creëren van een community van fotografen die elkaar inspireren met hun beelden en hun creativiteit. Daarnaast hoopt de Masters bruidsparen te laten zien waar het om gaat in de bruidsfotografie: echte momenten vastleggen die het verhaal van de trouwdag vertellen en beelden met impact maken die nog generaties lang zullen worden gewaardeerd.

Alle winnende foto's

Kijk voor een overzicht van alle winnende foto's en een lijst met de beste bruidsfotografen van de Benelux van 2021 op de-masters.nl.