DEN HAAG - Zondag 4 juni staan ze in PAARD, vrijdag 23 juni in Amare en in september op het Stadmakersfestival. De Haagse rappers D.Chesron, Sherr, Erol Cenqiz en Glodi Mbwete brengen in het programma Notes, Beats & Bars, begeleid door de elektronische beats van Peter Oostinga en musici van het Residentie Orkest, persoonlijke en actuele verhalen over mentale gezondheid, duurzaamheid, kinderarmoede en de menselijke maat.

Bij Notes, Beats & Bars staat improvisatie centraal. De muziek krijgt vorm tijdens jamsessies met rappers van het Haags HipHop Centrum en musici van het Residentie Orkest. Onder de artistieke leiding van jazzviolist en componist Tim Kliphuis worden muziek en tekst geschreven en uitgewerkt. Het resultaat is een spannende uitwisseling tussen de twee muzikale werelden, rap en klassiek, op actuele thema’s die door de rappers worden ingebracht.

In de nieuwe editie van Notes, Beats & Bars vormen vier raps over de thema's mentale gezondheid en stress bij jongeren, duurzaamheid, armoede vanuit het kind gezien en de menselijke maat samen één 'Rapsodie'. Tijdens de jamsessies met de rappers hebben de musici van het Residentie Orkest composities gemaakt die passen bij de thema's. Zo zijn er fragmenten van Sjostakovitsj te horen bij het thema over stress en chaos in het hoofd en de melodie van De Moldauvan Smet ana bij het thema duurzaamheid.

De rappers: D.Chesron, Sherr, Erol Cenqiz & Glodi Mbwete, electronic beats: Peter Oostinga, musici Residentie Orkest: David Bellido Herrero/Gerard Spronk (viool), Jan Buizer (altviool), Tom van Lent (cello), Jasper Grijpink (basklarinet) & David Perez/Maarten Elzinga (trompet).

OPTREDENS

zo 4 juni, 20.15 uur in PAARD als voorprogramma bij Symphonic Junction: Residentie Orkest ft. Roos Meijer

vr 23 juni in Amare tijdens Den Haag inspireert (georganiseerd door de Economic Board Den Haag & Gemeente Den Haag) in september tijdens het Stadmakersfestival