NOOTDORP - Op zondag 20 augustus 2023 organiseert de Nootdorpse IJsclub een wandelevent met de Drie Dorpentocht. Deze Drie Dorpentocht is 12 km en de route loopt voor een groot deel door de natuurgebieden tussen de dorpskernen Nootdorp, Pijnacker en Delfgauw. Het is ook mogelijk om andere afstanden te wandelen.


Wandelaars kunnen kiezen uit vier afstanden: 6, 12, 20 en 30 km. Voor leden van de IJsclub/Dobbelopers is deelname, op vertoon van de lidmaatschapskaart, gratis. Niet-leden betalen € 4,00. Inschrijven kan ter plekke op de dag zelf. Wil je met een groep van 10 personen of meer komen wandelen, neem dan vooraf contact op met de organisatie via wandelen@nootdorpseijsclub.nl. Dat scheelt wachttijd bij het inschrijven.

Starttijden en vertrek

Alle wandelingen starten vanuit het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74 in Nootdorp.

Er wordt op verschillende tijden gestart:

20 - 30 km tussen 08:30 en 09:15 uur

6 en 12 km tussen 09:30 en 11:00 uur

De wandelingen

De Drie Dorpentocht is 12 km en gaat vanuit Nootdorp, via het Bieslandse Bos naar Pijnacker en Delfgauw. Vanaf Delfgauw loopt de route via de weilanden weer terug naar de Nootdorpse IJsclub.

Is de afstand van 12 km te veel voor jezelf of de kinderen? Loop dan door twee dorpen. De wandeling van 6 km gaat via het Bieslandse Bos langs de sportvelden van Pijnacker en het natuurgebied bij de Dobbelplas weer richting het clubgebouw van de IJsclub.

De 20 km tocht voert net als de 12 km via het Bieslandse Bos naar Pijnacker. Via het recreatiegebied Ackerdijkse Plassen loopt de route weer richting Delfgauw en de Bieslandse Polder terug naar de Nootdorpse IJsclub.

De 30 km tocht heeft gedeeltelijk dezelfde route als de 20 km. In Pijnacker wordt een extra lus gemaakt door de Groenzoom. En bij de Ackerdijkse Plassen voert de route verder via het Ackerdijkse bos en Delft richting Delfgauw weer terug naar het clubgebouw in Nootdorp.

Wandelen bij de Dobbelopers

Als onderdeel van de Nootdorpse IJsclub zijn de Dobbelopers inmiddels een begrip in Nootdorp en omgeving. Naast hardlopen kan er nu elke dinsdag- en donderdagavond ook gewandeld worden. Beide avonden wordt er om 19.30 uur vanuit het clubgebouw aan de Oudeweg tegelijk met de hardlopers gestart. Deze avonden wordt er tussen de 5 en 8 km gewandeld. Zowel de hardlopers als de wandelaars zijn rond 21.00 uur weer terug bij het clubgebouw.

Op woensdagochtend wordt er ook gewandeld. Wie 8 tot 12 km in de benen heeft is van harte welkom. De wandelaars vertrekken om 9.30 uur vanaf het clubgebouw en meestal is er onderweg een koffiestop.

Vrijblijvend een keertje mee wandelen? Je bent van harte welkom.