DEN HAAG - Coronatest in Den Haag: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Eind februari 2020 werd voor het eerst het coronavirus in Nederland geconstateerd. Al snel wist het coronavirus zich te verspreiden door heel Nederland. Na een lange tijd kwamen de corona testen die kunnen zien of je het coronavirus bij je draagt. Iedereen kan zich daarom laten testen op het coronavirus. Hier zitten wel maatregelen aan. Zo mag je je niet laten testen op het coronavirus als je geen klachten hebt. Als je een negatieve test uitslag moet hebben, omdat je bijvoorbeeld op reis moet, is het wel mogelijk om een corona test te laten af nemen. Een corona test kun je online aanvragen. Daarnaast kun je ook bellen naar het landelijke GGD nummer. Een GGD-medewerker zal je dan verder helpen met het maken van een coronatest afspraak. Als je online een afspraak maakt, is het de bedoeling dat je de vragenlijst eerlijk invult.

Hoe krijg je de uitslag van de corona test?
Als je getest bent op het coronavirus, is het noodzakelijk om naar huis te gaan en binnen te blijven totdat je een negatieve test uitslag hebt. Als je positief bent getest op het coronavirus, is het noodzakelijk om binnen te blijven totdat je 24 uur klachtvrij bent. De coronatest uitslag krijg je binnen 48 uur. Dit kan soms uitlopen wanneer het druk is bij de GGD. De testuitslag kun je terug vinden in jouw DigiD. Als je er voor hebt gekozen om gebeld te worden, wordt je gebeld door een GGD medewerker. De GGD medewerker vertelt je dan de uitslag en bijhorende informatie die je moet weten als je bijvoorbeeld positief bent getest op het coranavirus.

Corona sneltest aanvragen in Den Haag
Coronatest in Den Haag: overzicht kosten en sneltest locaties. Als je geen tijd hebt om 48 uur te wachten op de test uitslag, kan je er ook voor kiezen om een sneltest te laten af nemen. De eenmalige kosten van de corona sneltest zijn 70 euro. Als je van je baas een corona snel test moeten laten afnemen, kan jouw baas dit vergoeden. Doe je dit juist voor jezelf, dan is het de bedoeling dat je de kosten zelf betaalt. Je kan gemakkelijk een corona snel test aan vragen in Den Haag. Je kan online een afspraak maken. Ook bij de corona snel test is het de bedoeling dat je naar de corona testlocatie komt. De GGD zal dan de corona sneltest afnemen. Als de test is afgenomen, kan je 15 minuten gaan wachten tot de test uitslag. Wanneer de testuitslag er is, en die is negatief, dan kun je gewoon verder met je dagelijkse leven. Als je positief bent getest op het coronavirus, is het noodzakelijk om 10 dagen in quarantaine te gaan totdat je 24 uur klachten vrij bent.