DEN HAAG - Zaterdagochtend 30 oktober van 09.00u t/m 12.00u wordt aan de Leidsestraatweg tussen Laan van NOI en de Boslaan door Staatsbosbeheer rest- en stormhout verkocht.

Staatsbosbeheer zaagt in de loop van het jaar regelmatig gevaarlijke bomen en takken uit het Haagse Bos. Ook worden er incidenteel bomen gezaagd om de ontwikkeling naar een soortenrijker en meer divers bos in leeftijdsopbouw van bomen te bevorderen. Een deel van dit hout blijft als waardevol dood hout achter in het bos. Hier profiteren allerlei dieren, planten en zwammen van. Al het gezaagde hout laten liggen is geen optie. Een ander deel wordt verplaatst naar het huttenbos zodat kinderen ermee kunnen spelen. Dan blijft er nog een deel over. Deze kleine hoeveelheid wordt die aan de Leidsestraatweg gelegd en wordt zaterdag 30 oktober verkocht.

Kom veilig met de auto
Vanaf 09.00u kunnen mensen met de auto vanaf de Laan van Nieuw-Oost-Indië de Leidsestraatweg oprijden richting het Malieveld. Het is niet toegestaan om stil te staan op de Laan van Nieuw Oost-Indië. Een boswachter ontvangt de kopers en verwijst hen naar de stukken hout die aan de weg liggen. De kopers dienen zelf het hout in te laden. Op de Leidsestraatweg wordt stapvoets gereden.

Prijzen en afrekenen
De stukken hout zijn op verschillende maten gezaagd en voorzien van een kleurcode. De kleurcode bepaald de prijs van het hout. Prijzen variëren van €0,50 tot € 4,50. Na het laden van de auto wordt via een betaalapparaat afgerekend en kan met de Leidsestraatweg via de Boslaan/Utrechtsebaan verlaten.

Op is op
De verkoop start om 09.00u. Er is een beperkte hoeveelheid hout beschikbaar dus op is op. Reserveren van hout is niet mogelijk. Voor vragen kunt u terecht op westvoorden@staatsbosbeheer.nl