DEN HAAG - Wil je in Den Haag bij de GGD een coronatest af laten nemen of ben je aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn? Dan moet je alles goed voor jezelf op een rijtje gaan zetten. Het is namelijk mogelijk om op meerdere plekken in de omgeving te laten testen. Alleen zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan en bij de teststraat kunt verschijnen. Maar welke stappen zijn dit dan precies? Na het lezen van onderstaande informatie weet je wat je kunt verwachten.

In Den Haag een coronatest af laten nemen na informatie

In Den Haag bij de GGD een coronatest af laten nemen begint bij het lezen van alle informatie. Hiervoor kun je terecht op de website van de GGD. Je leest hier veel over het coronavirus en welke testen er mogelijk zijn. Ook staat hier precies omschrijven wanneer je in aanmerking komt voor de test. Je moet namelijk een aantal klachten hebben die duiden op het coronavirus voordat je daadwerkelijk de afspraak in kunt laten plannen. Denk daarbij aan kortademigheid, hoesten en neusverkoudheid. Dit staat allemaal in de informatie omschreven.

De afspraak maken op basis van klachten
Je kunt in Den Haag bij de GGD een coronatest af laten nemen zodra je een afspraak gemaakt hebt. De afspraak kun je online maken nadat je de informatie doorgenomen hebt. Hiervoor moet je inloggen met jouw DigiD. Dit zorgt ervoor dat je jouw persoonsgegevens niet meer in hoeft te vullen. Wel moet je de klachten aangeven die je ervaart en vanaf wanneer je deze klachten hebt. Door deze te bevestigen krijg je te zien welke locaties er bij jou in de buurt zijn en welke tijdstippen er nog vrij zijn. Je kunt vaak snel terecht, waardoor je ook snel weet waar je aan toe bent. Blijf gedurende deze dagen wel in thuisisolatie en ga alleen naar buiten wanneer je naar de test moet.

Thuisblijven bij klachten

Ook nadat je in Den Haag bij de GGD een coronatest af hebt laten nemen moet je binnenblijven. Je kunt namelijk pas weer naar buiten wanneer je een negatieve uitslag doorgekregen hebt. Vanaf dat moment is het namelijk duidelijk dat je niet besmet bent met het virus en je anderen dus ook niet kunt besmetten. Echter is het aan te raden dat je met klachten toch nog wat langer thuisblijft. Het kan namelijk ook zijn dat het virus zich nog verder moet ontwikkelen. Met een positieve uitslag mag je echter helemaal niet meer naar buiten. Je moet vanaf dat moment in quarantaine en twee weken lang met niemand contact hebben.