DEN HAAG - Inloophuis Haaglanden is dankzij de versoepelende maatregelen rondom het coronavirus weer open voor activiteiten en 1 op 1 gesprekken. Het Inloophuis is voor vele mensen, die geraakt zijn door kanker, heel belangrijk en dit willen we bij Inloophuis Haaglanden niet verloren laten gaan door financiële problemen. Zeker in deze bijzondere tijd is de behoefte heel groot.

Daarom komt Inloophuis Haaglanden in actie samen met het KWF. Het coronavirus trok een streep door evenementen zoals de Samenloop voor Hoop in Voorburg, waarmee het Inloophuis doorgaans veel geld ophaalt. Hierdoor komen activiteiten die ze willen aanbieden in de knel. “En dat is zonde, want mensen putten echt kracht uit hier te zijn,” vertelt coördinator Nathalie van Eck. “Daarom is het KWF met de overkoepelende organisatie voor Inloophuizen IPSO Huis in Actie gestart. En wij doen daar ook aan mee. Elke euro die we ophalen via https://acties.kwf.nl/fundraisers/teaminloophuishaaglanden is voor ons Inloophuis.”

Help je ons?

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. “Je kan geld voor Inloophuis Haaglanden doneren. Van een klein tot groot bedrag. Alles is welkom.” Nathalie merkt ook dat bedrijven in actie komen; van schoonmaakbedrijf tot Albert Heijn. Ook vrijwilligers starten eigen acties, zoals het maken en verkopen van mondkapjes en kerstkaarten. “Maar we kunnen nog meer hulp goed gebruiken! Word lid van Team Inloophuis Haaglanden en bedenk jouw eigen actie. Misschien wil je wel koekjes bakken en verkopen, lege flessen ophalen, een online optreden verzorgen en daarmee geld ophalen,” zegt Nathalie. Eigen acties voor het Inloophuis kunnen ook gemeld worden via info@inloophuishaaglanden.nl of via telefoonnummer 070-3080654.

Weer open voor oude en nieuwe gasten

Dat het Inloophuis weer open is, is fijn voor mensen die geraakt zijn door kanker. “Zij vinden bij ons een luisterend oor onder het genot van een kopje koffie of thee, delen verhalen met lotgenoten en doen mee aan onze behoefte gerichte activiteiten,” vertelt Nathalie. “De diagnose kanker kan veel bij je losmaken. Misschien ben je boos, bang of verdrietig. Soms wil of kan je met je zorgen niet terecht bij vrienden of familie. Weet dan dat Inloophuis Haaglanden er voor je is. Als je zelf ziek bent (geweest), en ook als een dierbare kanker heeft of daaraan is overleden.”

Inloophuis Haaglanden

Inloophuis Haaglanden biedt aan de Mexicosingel 52 in Den Haag een ongedwongen en huiselijke ontmoetingsplek. Op verschillende manieren wordt geprobeerd bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven. Ook is er een speciaal aanbod voor kinderen en jongeren. Inloophuis Haaglanden is op maandag, dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur open en op vrijdag van 10 tot 13 uur. Tijdens openingstijden kan er ook worden gebeld: 070-3080654.