DEN HAAG - In parkeergarage Museumkwartier te Den Haag is deze week het aantal laadplaatsen voor elektrische auto’s meer dan verdubbeld. De capaciteit is uitgebreid van 8 naar 20 plekken en wordt voorbereid om uiteindelijk 64 laadplaatsen te kunnen aanbieden. Deze uitbreiding is onderdeel van de strategie voor de komende jaren waarbij Interparking wil voorzien in de groeiende vraag naar elektrisch rijden en de vermindering van de impact op het milieu.

In 2022 wordt de laadcapaciteit in vier centrumlocaties voorbereid naar 200 laadplaatsen
Parkeergarage Museumkwartier is de eerste parkeervoorziening waarbij de laadcapaciteit is uitgebreid. Momenteel worden er voorbereidingen getroffen om de huidige capaciteit in de binnenstedelijke parkeergarages te verhogen. In Rotterdam gebeurt dit in parkeergarages Markthal (70) en Lijnbaan (30) en in Amsterdam in parkeergarage IJDock (32). Later dit jaar wordt de laadcapaciteit op nog eens acht extra locaties voorbereid op uitbreiding. Iwan Fernhout, vastgoedmanager bij Interparking Nederland: “In 2020 zagen wij al dat het aantal elektrische auto’s fors toenam en ook steeds meer particulieren een elektrische auto kochten. Om de voordelen van elektrisch rijden te benutten, moet je er uiteraard wel van op aan kunnen dat je de auto onderweg makkelijk kunt opladen”.

Parkeervoorzieningen voor elk type auto toegankelijk houden
Het streven van Interparking is om straks het ruimste laadaanbod in de stad te kunnen aanbieden en de parkeergarage voor iedereen toegankelijk te houden. Een nieuwe uitdaging die ontstaat, is dat onze laadplekken voor beide type auto’s kan worden gebruikt als de garage vol staat”, aldus Iwan. Om genoeg parkeercapaciteit te kunnen blijven bieden aan zowel de elektrische als de benzineauto wordt er een proef gestart met flexplekken. Dit houdt in dat er laadplekken in de garage worden gecreëerd waar zowel een elektrische auto als een benzineauto kan parkeren.

Over Interparking
De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Real Estate en APG, exploiteert in negen Europese landen 956 klantvriendelijke parkeervoorzieningen en ruim 418.000 parkeerplaatsen. Interparking behoort tot de top drie van Europese parkeerexploitanten. In Nederland exploiteert Interparking 127 parkeervoorzieningen met in totaal meer dan 58.000 parkeerplaatsen in stedelijke centra, winkelcentra, toeristische trekpleisters, kantoorlocaties, ziekenhuizen en luchthavens. Interparking realiseert duurzame en innovatieve parkeervoorzieningen die bijdragen aan de bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van de omgeving. De in totaal 209 European Standard Parking Awards (ESPA) zijn een weerspiegeling van de kwaliteit van onze producten en diensten. Meer informatie staat op: www.interparking.nl.