DEN HAAG - In Den Haag zal in november 2021 een opvallend hoopvolle boodschap worden uitgedragen, net als in duizenden andere steden en regio’s wereldwijd. Jehovah’s Getuigen vestigen die maand namelijk extra de aandacht op de Bijbelse belofte van een betere wereld. In het kader van deze actie verspreiden ze een speciale editie van het tijdschrift De Wachttoren, met het thema 'Binnenkort een betere wereld'.

Er zullen die maand in 240 verschillende landen 36 miljoen gedrukte exemplaren van het tijdschrift in zo’n 230 talen worden verspreid. De speciale editie is via verschillende platforms ook digitaal beschikbaar – in bijna 400 talen.

“Er worden veel initiatieven genomen om te werken aan een betere toekomst voor volgende generaties. Dat laat duidelijk zien dat mensen geïnteresseerd zijn in de toekomst. De boodschap uit de bijbel geeft hoop, we krijgen de verzekering dat er betere tijden aan komen” zegt plaatselijk woordvoerder Stephan Heesbeen.

Het tijdschrift gaat in op de eeuwenoude ‘Oordeelsdag’-vraag: zal onze wereld ooit vergaan? Het antwoord van de Bijbel zal veel lezers verbazen. Hoewel sommige religies beweren dat ‘het einde van de wereld’ nabij is, laat De Wachttoren zien wat de Bijbel echt zegt: de aarde blijft altijd bestaan en zal nooit vergaan! Wel zal alle slechtheid verdwijnen. Het tijdschrift citeert bijvoorbeeld het boek Psalmen, waarin staat dat slechte mensen de aarde niet voor altijd schade zullen toebrengen. (Psalm 37:10)

Voor miljoenen mensen wereldwijd was deze positieve boodschap precies wat ze nodig hadden. Toen een ouder echtpaar uit Zoetermeer 61 jaar geleden de Bijbelse boodschap leerde kennen veranderde hun leven in positieve zin. Nu ze in de 90 zijn helpt die boodschap ze om ondanks ouderdom vol vertrouwen vooruit te kijken naar de vervulling van de belofte over betere tijden in de toekomst.

De Wachttoren verkondigt Gods Koninkrijk al meer dan 100 jaar en is nog altijd het meest vertaalde en meest verspreide tijdschrift ter wereld. De Wachttoren kan gratis worden gelezen en gedownload op jw.org. Een Jehovah’s Getuige kan ook een (gratis) gedrukt exemplaar opsturen. Ga hiervoor naar jw.org en navigeer naar de pagina ‘Een bezoek aanvragen’