DEN HAAG - Jolien uit Den Haag speelt maar liefst 64.000 euro bij elkaar in het televisieprogramma VriendenLoterij Miljonairs. Zojuist was bij RTL 4 te zien hoe zij plaatsnam op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink en het bedrag in de wacht sleept. Dit is de tweede keer dit seizoen dat een vrouw uit Den Haag 64.000 euro wint.


Jolien vertelt over haar avontuur in de studio: "Hoe verder ik kwam, hoe warmer het werd! Door goed nadenken, soms even met mijn ogen dicht, en wat risico nemen kwam ik een heel eind. Dat was goed voor mijn zelfvertrouwen. Echt een ervaring die ik de rest van mijn leven meeneem! Met het geld wil ik een mooie reis maken, bijvoorbeeld naar Canada of Nieuw-Zeeland, én een nieuwe wasmachine kopen. Dat klinkt misschien saai maar hij is net stuk gegaan'' vertelt Jolien lachend.

De spannendste stoel van Nederland

Tijdens VriendenLoterij Miljonairs nemen verschillende kandidaten plaats tegenover Robert ten Brink. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, een tweede kans en de mogelijkheid om een vraag te verwisselen voor een andere.

VriendenLoterij Miljonairs wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 26 november elke zaterdag vanaf 21.40 uur bij RTL 4 te zien.