DEN HAAG - Drie maanden geleden ontving Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's-Gravenhage e.o. een melding over een kat die bij iemand naar binnen was gelopen en niet meer weg wilde. Toen de chauffeurs ter plaatse kwamen, wisten ze niet wat ze zagen. Er bleek echt een kat verstopt te zitten onder de zwarte dreadlocks en de viltplekken. Een enorme kat. Helaas zonder chip en ook alle zoekpogingen naar de eigenaar leverden niets op. Nu, drie maanden later, is zijn conditie goed genoeg om naar een eigen huisje te mogen.

Bij binnenkomst woog Jabba, zoals hij genoemd is, 12,7 kilo. Dat is veel te veel. Door zijn enorme omvang kon hij zichzelf niet meer wassen. Hij zat onder de viltplekken. De medewerkers in het hospitaal konden de eerste klitten weg scheren, maar de grote viltplekken zaten zo dicht op zijn huis, dan het te veel pijn zou doen om alles weg te scheren. De dierenarts constateerde dat Jabba weinig tot geen spieren op zijn achterhand had.

De dag na aankomst is hij onder sedatie alsnog van alle klitten, viltplekken en dreadlocks verlost. Wat een opluchting moet dat geweest zijn. Die plekken trekken namelijk aan de huid, waardoor het heel pijnlijk kan zijn. Na het scheren woog Jabba nog steeds 12 kilo. De weken daarop stonden in het teken van afvallen. Jabba kreeg normale hoeveelheden voer en zoveel mogelijk beweging. Gelukkig vindt hij spelen best leuk en gaat het de goede kant op. Inmiddels weegt Jabba 10,6 kilo. Ook zijn nieuwe baasjes zullen met hem aan de slag moeten.

Jabba is een vriendelijke kerel, die je al kletsend begroet en uitnodigt voor een knuffel of een spelletje. Ondanks alles wat hij heeft meegemaakt, vindt hij mensen nog steeds hartstikke leuk. Het hospitaal zoekt voor Jabba een liefdevol thuis en baasjes die verder met hem werken aan een gezond gewicht. Spelen en lekker rondrennen in zijn eigen huis, dat is wat deze mollige kerel nodig heeft. Welke geluksvogel heeft er een plekje voor hem?

Ook de andere katten in het hospitaal van Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's-Gravenhage e.o. zijn op zoek naar een eigen thuis. Allemaal hebben ze een bijzonder verhaal en eigen wensen en eisen. Kijk hier voor meer informatie: https://dierenambulancedenhaag.nl/adoptiedieren/katten/