DEN HAAG - Tijdens de tweedaagse onderwijsstaking op 30 en 31 januari draagt Madurodam opnieuw haar steentje bij. Alle kinderen tot en met 12 jaar hebben die dagen namelijk gratis toegang tot het familiepark. Zonder een leraar voor de klas kunnen kinderen op deze manier alsnog heel veel leren over Nederland. En heeft jong en oud gegarandeerd een leuk dagje uit!

Tijdens eerdere stakingen kregen kinderen ook al gratis toegang tot Haagse themapark, en ook dit keer helpt Madurodam ouders uit de brand door kinderen deze dagen spelenderwijs te laten leren. De actie komt voort uit het gedachtengoed van Madurodam’s oprichter Bep Boon van der Starp (31 januari 1884 - 9 oktober 1959). Zij was haar tijd ver vooruit toen zij bij de oprichting in 1952 zei: “Eén dag Madurodam levert meer wetenschap op dan vele dagen in de schoolbanken, omdat het op de meest aantrekkelijke manier wordt opgediend en dus wordt onthouden.”

Op ontdekkingsreis door Nederland

In Madurodam kom je niet alleen ogen, maar vooral ook handen tekort tijdens je ontdekkingsreis door Nederland. Want wist je dat...

… op de plek van Schiphol vroeger een heel groot meer lag dat de Waterwolf werd genoemd? Draai zelf aan de radars van de allergrootste stoommachine ter wereld en leer hoe we in Nederland al eeuwenlang van water land maken.

… dat de Amerikaanse stad New York vroeger Nieuw Amsterdam heette?

Vaar met het schip De Vergulde Bever van Amsterdam naar deze wereldberoemde stad en ontdek het zelf! Je moet de stad wel verdedigen tegen de Engelsen, dus vuur op tijd de kanonnen af!

… de haven van Rotterdam de grootste haven is van Europa? En dat hier jaarlijks miljoenen containers af- en afgevoerd worden? Stroop je mouwen op, bestuur de kraan en laad deze kleurrijke blokken zelf op en van de schepen.

… de Nederlandse DJ’s momenteel het grootste “culturele exportproduct” van Nederland zijn? Stap ook zelf eens achter de draaitafels van DJ Armin van Buuren en leer je eigen beats mixen. Wie weet heb jij wel een megahit te pakken!

2 En zo is er nog veel meer te leren en te doen in Madurodam. Laat Nederland niet overstromen en sluit de Oosterscheldekering. Of steek je net als Hansje Brinker je vinger in de dijk. Maar pas op dat je geen nat pak krijgt door de waterstralen. Genoeg geleerd voor de dag? Ga dan voor je huis gaat nog even spelen in de speeltuin of trap een balletje op onze voetbalveldjes. In de attractie Zo Groot is Oranje tover je jezelf om tot een virtuele voetbalkampioen. Met de speciale app deel je jouw gaafste voetbaltrucs met vrienden thuis.

Kom dus tijdens de onderwijsstaking naar Madurodam en ontdek je samen met je kinderen Nederland letterlijk en figuurlijk op z’n grootst. Een dag voor jong en oud, vol zien, doen, spelen en leren. Dat moet je meemaken.

Voorwaarden actie

• Geldig voor kinderen tot en met 12 jaar
• Onder begeleiding van 1 betalende volwassene
• Maximaal 5 kinderen per volwassene
• Kinderen alleen gratis via de kassa van Madurodam
• Alleen geldig op 30 en 31 januari 2020