DEN HAAG - Ook dit jaar gaan vele enthousiaste kinderen weer een sportprestatie van formaat neerzetten in de leukste stad van Nederland, Madurodam. Het Haagse themapark organiseert op zondag 6 oktober de tweede editie haar eigen kindermarathon, samen met Het Gehandicapte Kind (voorheen: NSGK). Net als bij de eerste editie komen zij samen in actie voor een goed doel: het ‘Samen naar School’-project van Het Gehandicapte Kind. De Madurodam Marathon start op 6 oktober om 13:00 uur. Inschrijven kan nog via www.MadurodamMarathon.nl!

De marathon is één van de evenementen die Madurodam, van oorsprong zelf een fondsenwerver, organiseert om kinderen in staat te stellen verbinding te maken met een ander, en er voor anderen te zijn. Want door er als kind op kleine schaal voor je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving.

Minister Bruno Bruins geeft eerste startschot
Minister van Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins, geeft om 13:00 uur op het voorplein van Madurodam het eerste startschot. De deelnemers leggen vervolgens de traditionele 42 kilometer af, maar dan op een schaal van 1:25 (de oorspronkelijke schaalverhouding van Madurodam), oftewel 1,69 kilometer. Net als bij andere stadsmarathon komen ze vervolgens langs talloze stedelijke hoogtepunten, zoals de Amsterdamse Dam, het Haagse Vredespaleis en luchthaven Schiphol. Dit jaar krijgen de deelnemers bovendien een uniek kijkje achter de schermen: ze komen namelijk dwars door twee attracties én een van de werkplaatsen van Madurodam, een plek waar bezoekers normaal gesproken nooit komen.

De Madurodam Marathon is een stadsmarathon voor kinderen, maar waar iedereen aan mee kan doen. Van buurvrouw tot opa, van tante tot neef. De marathon is zelfs geschikt voor renners zonder beperking, blindrunners én non-runners. Net als vorig jaar kunnen racerunners natuurlijk ook deelnemen, zowel met de reguliere kidsrun (samen met een begeleider) als zelfstandig op een speciaal parcours van 500 meter. Ook zullen er enkele bedrijventeams mee doen.

Samen naar school
Vorig jaar werd er ruim 50.000 euro opgehaald voor het bijzondere project van NSGK, ‘Samen naar School’. Dit project geeft de keuze om kinderen met een (zware) handicap ook naar een reguliere school te laten gaan. Ieder jaar zijn er in Nederland namelijk ruim 10.000 kinderen die niet naar school kunnen vanwege een handicap, en daardoor ook 2 geen onderwijs krijgen. Met de opbrengst van de Madurodam Marathon 2018 konden er maar liefst 3 ‘Samen naar School’-projecten opgestart worden.

Voor meer informatie: www.MadurodamMarathon.nl