DEN HAAG - Het Haagse Binnenhof is op canvas vastgelegd door kunstenaar Erika Stanley. Het nieuwe schilderij behoort tot de van haar bekende serie Als Van Gogh, waarvoor ze Nederlandse stadsgezichten vastlegt in Van Gogh-stijl.

"Deze schilderstijl past perfect bij dit indrukwekkende monument", zegt de Nederlands-Costa Ricaanse kunstenaar. "Het Binnenhof is het oudste en misschien ook wel het mooiste parlementscomplex van Europa. Zo'n oer-Hollandse parel verdient een eigen portret met herkenbare verwijzing naar ons land."

Pracht en staatkunde

Stanley vindt juist de verkiezingstijd geschikt om de schoonheid van het Binnenhof eens onder de aandacht te brengen. "We zien het bijna dagelijks in de media, maar bekijken het vrij zakelijk als het centrum van de Nederlandse macht. Dat terwijl het toch ook vooral een locatie is met veel historische pracht en staatkundige herinneringen."

Over Erika Stanley en Als Van Gogh

Als Van Gogh is een schilderijenreeks waarvoor Erika Stanley stadsgezichten en objecten schildert in de stijl van Vincent van Gogh. De serie bestaat uit subseries waaronder Sport, Steden en Keukenhof. Erika Stanley's Rotterdam Als Van Gogh wordt permanent geëxposeerd in de Kunstkubus in Rotterdam. De originele schilderij zijn niet direct te koop. Wel zijn reproducties beschikbaar via www.erikastanley.nl