DEN HAAG - Volgende week is de laatste kans om de expositie te zien van drie kunstenaars uit één familie: 3 stijlen, 2 generaties, moeder, dochter en zoon Smith, in Galerie Sophie in Den Haag Centrum.


Zondag 25 februari om 15 uur vindt de afsluiting plaats, een finissage, met een kort muzikaal-visuele performance van Quinten Smith met Monster 3D Incubator & Tiny Loops (Gerd Westendorp). Ook wordt onder de bezoekers o.a. een werk van Mara Smith en een posterprint van werk van hun moeder Marja Smith verloot.

Marja Smith-Holman (1941), weduwe van de in 2017 overleden Haagse kunstenaar Haye Smith, is gestart met haar werk toen ze ruim de 70 gepasseerd was. Zij exposeert enkele series, waaronder de bijzondere serie ‘Destroyed Past’ over haar verleden in Indonesië en de periode van de ‘bersiaptijd’ in de toenmalige kolonie, waarin zij als peuter met haar moeder in een Japans concentratiekamp terecht kwam. Deze indringende werken maakt zij als collages, waarin ze digitale technieken met aquarel en pen op en met papier combineert. Als ware tegenhanger, hangt er van haar hand ook een serie met veel rake en grappige portretten van verschrikt kijkende vogels, uitvergrootte insecten en katten.

Haar dochter Mara Smith (1959) maakt kleurrijke linoleumsnedes van (stads)landschappen die ze creëert met eenvoudige vormen, kleuren en patronen. Zij laat zich inspireren door vorm en ritme van de Houthavens in Amsterdam, waar zij woont.

Quinten Smith (1969) creëert werelden met flora en fauna vanuit zijn ‘Monster 3D Incubator labaratorium’, een fantasiewereld waarin wetenschappers experimenteren en verdwijnen, en waarvan we de landschappen, dieren en planten boven en onderwater tegenkomen in computer gegenereerde animaties, in geprinte stills en in keramiek.

Galerie Sophie, Paviljoensgracht 68-70 Den Haag, resterende openingstijden: zaterdag 17 en zondag 18 1500-1700 uur, woensdag 21 februari 1200-1700, Finissage, optreden en loterij: zondag 25 februari 1500-1700 uur.