DELFT - Leerlingen van het Technasium van het Christelijk Lyceum ontwerpen meubels voor het hoofdgebouw van het provinciehuis. Deze opdracht kregen ze naar aanleiding van de aanstaande inrichting van het gerenoveerde hoofdgebouw van provincie waarbij zoveel mogelijk materiaal circulair is gebruikt.

Opdracht

Het projectteam voor de verbouwing gaf de leerlingen van het Christelijk Lyceum de opdracht mee om in groepjes van drie of vier op basis van een thema een passend meubel te ontwerpen die een plaats kon krijgen in het vernieuwde hoofdgebouw.
De ontwerpen zijn getoetst op realiseerbaarheid, functionaliteit, duurzaamheid en circulariteit. Daarnaast stond de creativiteit die aan moest sluiten bij de aangereikte thema’s voorop.

Thema
De 8 thema’s die bij de opdracht horen zijn geënt op Zuid-Hollandse onderwerpen: Hollandsche Duinen; Glazen Stad; De Pier; Energy Island; Naturalis; Biesbosch; Space Center; Hyper blue.

Prijs en plaatsing
De ontwerpen met de meeste punten binnen een thema wordt gemaakt en in het provinciehuis geplaatst. In totaal zijn acht ontwerpen in de prijzen gevallen. De school krijgt als cadeau één van de winnende ontwerpen om die te plaatsen in het gebouw van het Christelijk Lyceum.