DEN HAAG - Op vrijdag 15 december zal kunsthistorica Anne Marie Boorsma een lezing geven in Museum Sophiahof over de Zweedse kunstenares Hilma af Klint (1862-1944) . Aanleiding is de tentoonstelling over Af Klint en Piet Mondriaan in het Kunstmuseum Den Haag.

Hilma af Klint is een abstract kunstenares, maar in vergelijking met beroemde tijdgenoten als Piet Mondriaan, Wassily Kandinsky, Natalia Goncharova en František Kupka, is ze lange tijd vrij onbekend gebleven. Onlangs is zij herontdekt en krijgt zij de belangstelling die ze verdient met grote tentoonstellingen in onder andere het MoMA in New York en nu in het Kunstmuseum. Boorsma zal in deze lezing aan de hand van een PowerPoint-presentatie vertellen over Af Klints leven en werk en zal daarbij ingaan op de overeenkomsten en verschillen met kunstenaars die in diezelfde tijd net als zij kozen voor de abstracte schilderkunst.

Op vrijdag 15 december in Museum Sophiahof, Sophialaan 10 Den Haag, 10.00 tot 11.30. Kosten 12,50 euro. Aanmelden en informatie: www.annemarieboorsma.nl