DEN HAAG – Op zondag 4 oktober 2020 vindt de derde Madurodam Marathon plaats. Vanaf 11:00 kunnen de deelnemers starten op het George Maduroplein. De marathon is de kortste marathon van de wereld door het mooiste van Nederland in Madurodam. De opbrengst van deze kidsrun gaat naar het Gehandicapte Kind. Inschrijven kan via www.MadurodamMarathon.nl!

De marathon is één van de evenementen die Madurodam, van oorsprong zelf een fondsenwerver, organiseert om kinderen in staat te stellen verbinding te maken met een ander, en er voor anderen te zijn. Want door er als kind op een kleine schaal voor je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving.

Marathon zonder drempels: ieder kind kan meedoen
De Madurodam Marathon is een marathon voor alle kinderen. De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 1,69 km en 3,2 km. De marathon is geschikt voor renners zonder beperking én met beperking. Net als vorig jaar kunnen racerunners ook deelnemen, zowel zelfstandig met de 1,69km run als op een speciaal parcours van 500 meter. Het parcours start op het voorplein en heeft een spectaculaire finish midden in het park.

Bijzondere editie
Dit jaar staan voor het eerste alleen kinderen aan de start. Kinderen mogen samen sporten en gaan samen de Madurodam Marathon rennen. Het is een run voor en door kinderen. Publiek is natuurlijk welkom. Supporters kunnen tijdens de inschrijving een toegangsbewijs kopen voor €5 (normale prijs €21,50). Door deze maatregel kan Madurodam de hoeveelheid supporters, die 1,5m afstand moeten houden, reguleren.

Schrijf je nu in!
De inschrijving voor de leukste kinderrun van Nederland is nu geopend. Startbewijs kost €12,50. Aanmelden kan via www.MadurodamMarathon.nl.