DEN HAAG - Een marathon langs het Binnenhof én door de kleedkamer van Oranje met de Cup die het Nederlands Elftal in 1988 won. Alles is mogelijk tijdens de Madurodam Marathon op zondag 4 oktober. Vandaag werd het parcours bekendgemaakt van de derde editie van de allerleukste run voor kinderen in Madurodam. De deelnemers rennen langs hoogtepunten in Nederland én door de attracties heen.

Net als bij andere marathons loopt het parcours langs bijzondere highlights, uit heel Nederland. De deelnemers starten net als voorgaande jaren op het George Maduroplein, vóór de entree van Madurodam. Hierna lopen zij buitenom Madurodam heen en rennen via de leveranciersingang het park in. De run heeft iets weg van een ‘urban trail’: de deelnemers gaan dwars door de attractie Zo Groot Is Oranje en door één van de werkplaatsen. Een plek waar je als gewone bezoeker van Madurodam nooit komt. Via de foyer, door de vuurtonen finishen de deelnemers op het voorplein van het Haagse attractiepark.

Samen Spelen
De Marathon Madurodam is een marathon, die past bij de Haagse attractie: voor en door kinderen, voor iedereen toegankelijk én als sponsorloop voor een goed doel. De opbrengsten van de loop gaan naar het project ‘Samen Spelen’ van Het Gehandicapte Kind.

Aan de start verschijnen dit jaar alleen kinderen. De marathon is geschikt voor renners met en zonder beperking. Net als vorig jaar kunnen racerunners ook weer deelnemen, zowel met de marathonafstand van 1,69km (zelfstandig) als met begeleiding door andere kinderen op een parcours van 500 meter dat door het park heenloopt en de start en finish heeft op het voorplein.

Bijzondere editie
Gezien de bijzondere tijd waarin wij verkeren heeft Madurodam maatregelen genomen voor de veiligheid van de deelnemers en supporters. Er staan alleen kinderen aan de start. Kinderen mogen samen sporten en gaan met elkaar de Madurodam Marathon rennen. Publiek is welkom tijdens de run om langs het buitenparcours en bij de start en de finish de kinderen aan te moedigen. Ouders kunnen bij de inschrijving van hun kinderen tegen gereduceerd tarief een toegangsbewijs voor Madurodam kopen. Na de run kunnen de ouders met hun kinderen nog een bezoek brengen aan het park. Door deze maatregel kan Madurodam de supporters, die 1,5m afstand moeten houden, reguleren.

Schrijf je nog snel in!
Er zijn nog plekken beschikbaar voor de allerleukste run voor kinderen door het mooiste van Nederland. Inschrijvingskosten beginnen vanaf 12,50 euro. Aanmelden kan via de website: www.MadurodamMarathon.nl.