LEIDEN - Studenten van de Hogeschool Leiden organiseren, in samenwerking met Stichting Missie Verkeersmiddelen Actie (MIVA), op 31 oktober een online evenement om geld in te zamelen voor het grootste vluchtelingenkamp ter wereld, in Bangladesh. Dit geld gaat naar een nieuwe ambulance die wordt ingezet in het kamp.

Op 31 oktober 2020 organiseren 8 communicatiestudenten van de Hogeschool Leiden, in samenwerking met MIVA, een online evenement om geld op te halen voor een vluchtelingenkamp in Bangladesh. Het vluchtelingenkamp telt bijna 1 miljoen inwoners en is hiermee het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. In het kamp wonen de Rohingya, een moslimgroep die is gevlucht uit Myanmar, omdat ze daar geen bestaansrecht hadden. Op dit moment is er maar één ambulance aanwezig in het kamp, wat vaak resulteert in het maken van moeilijke keuzes over wie de zorg krijgt en wie niet. Daarom wil MIVA samen met de studenten en tweede ambulance in het kamp plaatsen, zodat meer mensen de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben.

De Rohingya
De Rohingya is een moslimgroep uit Myanmar, die tijdens een conflict in 2017 uit Myanmar zijn verdreven. Veel mannen zijn vermoord, vrouwen verkracht en hun huizen zijn platgebrand. De groep zit op dit moment in het vluchtelingenkamp in Bangladesh, op de grens met Myanmar. Ze mogen Bangladesh niet in, maar ze kunnen ook niet terug naar Myanmar. Veel gezondheidszorg is er niet, en naast een aantal kleine klinieken is er nu maar één ambulance. Een tweede ambulance is dus hard nodig.

Het evenement
Het online evenement vindt plaats op 31 oktober van 15:00-17:00. Tijdens het evenement staat het rad van fortuin centraal, hiermee worden de winnaars van onder andere de pubquiz en de loterij bekend gemaakt. Daarnaast vindt er tijdens het evenement een kookcursus plaats waar een Bengaalse specialiteit gemaakt wordt. Alle opbrengsten gaan naar de ambulance.