DEN HAAG - Indrukwekkend migratieverhaal van gevierde mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental Cultura en zo Nootdorp.

De Weg: een aangrijpende autobiografische muziektheater solo met een persoonlijk en actueel verhaal, en zeer gevarieerde muziek.

Waar: Theater CulturA & Zo Noordorp
Wanneer: 2 oktober 2021 om 20.00 uur
Kaartjes: https://www.culturaenzo.nl/agenda

In De Weg vertelt deze gerenommeerde zangeres en harpiste haar persoonlijke verhaal in een theatraal concert.
“‘De Weg’ staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking en heerlijke muziek.”

“De Weg” vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek.

In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg, door verschillende landen, begon in Tasjkent toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.
Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

De Weg is een bijzonder en toch ook zeer herkenbaar verhaal.

Credits: Tekst en uitvoering: Ekaterina Levental Regie en vormgeving: Chris Koolmees
De Weg is een productie van: LEKS compagnie

Duur: ca 70 minuten. Nederlandstalig.
Meer informatie over de voorstelling: De Weg – LEKS compagnie – muziektheater