NOOTDORP - Op zondag 22 oktober 2023 organiseert de Nootdorpse IJsclub het wandelevent De Herfstwandeling. De Herfstwandeling gaat voor een groot deel door de (natuur)gebieden tussen Nootdorp, Delft en Rijswijk.


Wandelaars kunnen kiezen uit drie afstanden: 6, 12 en 20 km. Voor leden van de IJsclub/Dobbelopers is deelname, op vertoon van de lidmaatschapskaart, gratis. Niet-leden betalen € 4,00. Inschrijven kan ter plekke op de dag zelf. Wil je met een groep van 10 personen of meer komen wandelen? Neem dan vooraf contact op de organisatie via wandelen@nootdorpseijsclub.nl. De inschrijving wordt dan vooraf geregeld.

Starttijden en vertrek
Alle wandelingen starten vanuit het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74 in Nootdorp. Er wordt op verschillende tijden gestart:

20 km tussen 08:30 en 09:00 uur
6 en 12 km tussen 09:00 en 10:00 uur

De wandelingen
De 6 km-wandeltocht voert door het Bieslandse Bos naar Het Hertenkamp, waarna via het Brassershout weer richting het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub wordt gelopen.

De 12 km gaat voor het eerste deel over de 6 km-tocht, waarna er verder richting Delft wordt gelopen. In Delft wordt er via een fraai verrassend parkje richting Het Hertenkamp gewandeld om vervolgens via het Bieslandse Bos weer naar de Nootdorpse IJsclub te wandelen.

De 20 km gaat over het eerste deel van de 12 km-wandeltocht, om vervolgens verder richting Rijswijk te lopen. Via het Elsenburgerbos gaat de route langs de Vliet, door Boswijk om daarna weer richting de Nootdorpse IJsclub te lopen.

Ook Dobbeloop
Uniek is dat het wandelevent op deze zondag samenvalt met de maandelijkse hardloopwedstrijd, namelijk De Dobbeloop. Om 10:30 uur start de eerste jeugdloop over 750 meter, een kwartier later verschijnt de wat oudere jeugd aan de start voor de 1.500 meter. Vanaf 11:00 uur kan er worden gelopen over de afstanden van 3,2 - 5 - 10 en 15 km.
Voor leden van de IJsclub/Dobbelopers is deelname aan de Dobbeloop, op vertoon van de lidmaatschapskaart, gratis. Niet-leden betalen € 3,00. Inschrijven kan ter plekke op de dag zelf vanaf 10:00 uur.