NOOTDORP - Zondag 7 mei organiseert de Nootdorpse IJsclub 4 verschillende wandelingen. Drie afstandswandelingen van 6, 12 en 20 km door de natuurgebieden rondom Nootdorp. De andere wandeling is de thema-wandeling ‘Nootdorp in Oorlogstijd’ in samenwerking met Noitdorpsche Historiën.

Starttijden en vertrek
Alle wandelingen starten vanuit het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub aan de Oudeweg 74 in Nootdorp. Deelname voor leden van de Nootdorpse IJsclub is gratis op vertoon van lidmaatschapskaart. Voor niet-leden is dit

€4,00 inclusief een consumptiebon. Het aantal deelnemers voor de thematocht is beperkt. Voorinschrijving voor deze wandeling is noodzakelijk. Voorinschrijven voor de overige wandelingen is wenselijk. Dat kan via de website: www.nootdorpseijsclub.nl.

Er wordt op verschillende tijden gestart:

20 km tussen 09:00 en 09:30 uur
6 en 12 km tussen 09:30 en 10:30 uur

Themawandeling start om 10:00 uur

De wandelingen
De wandeling van 6 km voert u via het Laakgebied, de Balij en de Dobbeplas weer richting het clubgebouw. De 12 km tocht voert voornamelijk door het Balij-gebied (onder andere langs de Balije Tuin) en de 20 km gaat verder door de nieuwe Driemanspolder.
De thema-wandeling is ongeveer 9 km en wordt begeleid door de heer Huygen van Noitdorpsche Historiën. Hij vertelt onderweg interessante historische feiten over Nootdorp in Oorlogstijd. Deze wandeling gaat via Ypenburg met een tussenstop bij de voormalige verkeerstoren.