DEN HAAG/SCHEVENINGEN - Een nieuw jaar een nieuw begin, ga je trainen voor Nijmegen of wil je de kilo’s van de feestdagen eraf lopen? Dan is het nu een ideaal moment om bij ons te komen lopen. Een wandeling door de duinen, langs het strand en in de parkrijke omgeving van Den Haag en Scheveningen. Schrijf je nu in voor een prachtige tocht die je niet wilt missen.

Kies een route van 10, 15 of 25 km door het Haagse duinlandschap, langs de Scheveningse Boulevard en de parken van Den Haag. Onderweg doe je bijzondere highlights aan, zoals de Bosjes van Poot, een duinenrijk gebied, beplant met dennen en eiken, een plek waar je nog veel oorlogsbunkers ziet. Of bijvoorbeeld Kamp Duindorp, ooit een Nederlands interneringskamp en na de Tweede Wereldoorlog een plek waar NSB’ers werden opgesloten. Daarna werd het ingericht als woonwijk Duindorp. Met een beetje geluk kom je Schotse hooglanders tegen, soms een beetje dorstig.

15 en 25-kilometerlopers zetten ook koers naar o.a. de Scheveningse Havens, de Boulevard van Scheveningen, de Watertoren Den Haag en het verrassend groene Klein Zwitserland, waar een horecarust is ingebouwd. Andere mooie parken waar je doorheen wandelt zijn het Sint-Hubertuspark met een mooi uitzichtpunt, het park de Scheveningse Bosjes met het Indisch Monument en het Doornpark met opnieuw mooie zichten.

We zijn een organisatie met een clubgevoel en organiseren daarna nog 4 wandeltochten t/m 16 maart 2024. We starten vanuit: Sportpark Houtrust, SVV Scheveningen, Laan van Poot 38c, 2577 EC Den Haag. Meer informatie is te lezen op: www.rs80.nl en www.wandel.nl.