DEN HAAG - Zaterdag 24 september vierde Stichting Dierenhospitaal & Ambulancedienst 's-Gravenhage en omstreken haar vijftigste verjaardag met een open dag en een groot jubileumfeest. Honderden geïnteresseerden kwamen langs en lieten zich informeren over het werk van de Haagse organisatie. Niet alleen bezoekers werden verrast door alle activiteiten, ook voor medewerkers, vrijwilligers en natuurlijk de dieren had de organisatie verrassingen in petto.

Het terrein aan de Oosterbeek 5, grenzend aan landgoed Clingendael, was omgetoverd tot een waar dierenfestival. Bezoekers lieten zich informeren bij de vele kraampjes van dierenwelzijnsorganisaties, ze bekeken en kochten dierenspullen, genoten van de muziek, er waren foodtrucks, hondenworkshops en interessante presentaties. Het meest populair waren de rondleidingen die vrijwilligers en medewerkers gaven. Zij namen bezoekers mee in de ambulance, langs de meldkamer en door het dierenhospitaal.

Boekpresentatie


De boekpresentatie was vooraf aangekondigd en dus geen verrassing, maar het boek zelf was dat des te meer. Het boek 'Dierbare beelden, een impressie van 50 jaar' is tot stand gekomen dankzij uren tijd en inzet van enthousiaste vrijwilligers. Zij hebben van íeder van de afgelopen vijftig jaren de mooiste actieverhalen geselecteerd, de foto's uit de archieven van persfotograaf Jos van Leeuwen erbij gezocht en de verhalen geschreven. Het resultaat is een prachtig fotoboek over de geschiedenis en vooral over het werk van de dierenambulance.

Stadspenning


In de avond kwamen vrijwilligers en medewerkers samen om het vijftigjarig bestaan te vieren. Zij wisten niet dat er iets bijzonders stond te gebeuren. Wethouder Arjen Kapteijns nam het woord en hij sloot zijn felicitatiespeech af met het uitreiken van de officiële Stadspenning aan directeur Angelo Rens. "Als blijk van grote waardering voor het werk van de Stichting Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag en omstreken dat al vijftig jaar van grote betekenis is voor onze samenleving in het algemeen en het dierenwelzijn in het bijzonder." Een penning voor de organisatie, maar vooral voor alle vrijwilligers en werknemers die de afgelopen 50 jaar hun ziel en zaligheid in het werk hebben gestoken.

Cadeau voor de dieren: Fonds Intensieve Zorg


De dieren staan natuurlijk op de eerste plaats bij een organisatie als deze. Dat uit zich in een ambitieus plan in dit bijzondere jaar: de stichting heeft het Fonds Intensieve Zorg opgericht, speciaal voor huisdieren in hun hospitaal die langdurige zorg nodig hebben. Huisdieren zonder eigenaar, vaak ernstig gewond of ziek. Uit dit fonds zullen operaties en andere dure behandelingen bekostigd worden. Een mooie manier om het vieren van vijftig jaar hulp voor dieren betekenis te geven. Kijk voor meer informatie op https://dierenambulancedenhaag.nl/fiz/