DEN HAAG - Tijdens Open Monumentenweekend is het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) geopend en gratis toegankelijk op zaterdag 14 september en zondag 15 september van 11:00 tot 17:00. Op beide dagen is een grote modelbaan van de Haagse Module Groep in het HOVM te zien.

Ook kunt u dit weekend genieten van een rit per historische tram: beide dagen vertrekken de historische trams de hele dag vanaf het HOVM en vanuit de Haagse binnenstad. De historische trams rijden tussen 11:00 en 17:00 een rondrit vanaf het HOVM, door de Haagse binnenstad naar de Grote Kerk, en vanaf daar via Madurodam naar Scheveningen Kurhaus. Op de terugweg voert de rondrit langs de Scheveningseweg en het Vredespaleis weer naar de Grote Kerk en het HOVM. U kunt uw rondrit beginnen bij het HOVM, naast de Grote Kerk of in Scheveningen (Kurhaus of Zwarte Pad), of zelfs bij elke tussengelegen halte op verzoek.

Zaterdag rijden de trams elke 17 minuten; zondag elke 20 minuten. Zowel de Blauwe Tram, Gele Tram, Haagse stadstram als PCC worden ingezet.

Voor het eerst sinds lange tijd zal PCC-car 1022 uit 1953 weer te zien zijn! Deze tram was lange tijd niet op straat te zien vanwege een langdurige reparatie, maar kan nu weer volop gebruikt worden.

U koopt uw kaartje bij de conducteur in de tram. U kunt alleen met pinpas of creditcard betalen.