DEN HAAG - Op donderdag 12 mei om 15.00 uur wordt de nieuwe vestiging van de Stichting Gered Gereedschap Den Haag in de kringloopwinkel van Schroeder aan de Kerketuinenweg 21 in Den Haag feestelijk geopend.

Het is extra feestelijk want stichting Gered Gereedschap landelijk bestaat dit jaar 40 jaar.

Wat begon als een kleinschalig initiatief in 1982 met een bescheiden werkplaats in Amsterdam en het verzenden van een aantal kistjes gereedschap in het eerste jaar, is inmiddels uitgegroeid tot wat het nu is: een organisatie met 28 werkplaatsen, 450 inzamelpunten en 500 vrijwilligers die per jaar zo’n 100.000 stuks gereedschap opknappen en verschepen.

De nieuwe werkplaats is gevestigd in een van de kringloopwinkels van Schroeder.

Wat doet de Stichting Gered Gereedschap Den Haag?

Gered Gereedschap Den Haag zamelt gebruikte gereedschappen en hand- en trapnaaimachines in. Deze knappen zij op in de werkplaats aan de Kerketuinenweg Den Haag.

De opgeknapte gereedschappen en naaimachines doneren zij aan technische scholen en opleidingscentra in Afrika en Azië. Op deze manier steunen zij mensen in ontwikkelingslanden met het leren van een ambacht om zo een zelfstandig bestaan op te bouwen. En door het recyclen van gereedschap draagt de Stichting Gered Gereedschap ook nog eens bij aan een duurzame wereld.

Samenwerking Stichting Gered Gereedschap Den Haag en Schroeder

Deze samenwerking van Stichting Gered Gereedschap Den Haag en Schroeder heeft veel raakvlakken. Beide organisaties richten zich op “mensontwikkeling”, beiden houden zich bezig met de kringloopeconomie en bij beide organisaties werken mensen met hart voor andere mensen.