NOOTDORP - De cursus Wandelbegeleider is gratis en bedoeld voor wandelaars die graag met groepjes op stap gaan of tochten willen begeleiden. Deze opleiding is echt iets voor jou als je regelmatig met een groepje wandelt, het leuk vindt om wandelaars te begeleiden en een verantwoorde en aantrekkelijke route met hen wilt lopen. Tijdens een afwisselend programma leer je in een dag hoe je een groep optimaal tijdens een wandeling begeleidt.

Inhoud en programma
De opleiding Wandelbegeleider wordt verzorgd vanuit de KWbN en bereidt je voor om met een groep op een verantwoorde en veilige wijze een wandeling te maken. Het programma duurt van 9:00 – 16:00 uur en bestaat uit theorie en een aantal oefeningen buiten. Er wordt onder andere aandacht besteed aan:

· Materiaal (schoeisel, kleding, wat neem je mee)

· Het geven van een warming-up en cooling-down

· Observatietips en blessures herkennen

· Bondig instructie geven (basisdidactiek)

· Tips met betrekking tot veiligheid en organisatie

Overige informatie
Van de deelnemers wordt verwacht dat zij de reader Wandelbegeleider vooraf gelezen hebben. Na afloop ontvang je het diploma

Wandelbegeleider. Dit diploma is erkend door NOC*NSF volgens de actuele Kwalificatiestructuur Sport. Behalve een eigen bijdrage van 5 euro, ter plekke te voldoen, zijn er geen kosten aan verbonden.

De opleiding is op zaterdag 13 april 2024 bij de Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74, 2631 PB te Nootdorp. Inloop vanaf 8.45 uur. Meer informatie en aanmelden door een app’je te sturen aan 06 – 4420 1743.