VOORBURG - Het is zover, de 55 middenhuurwoningen in Park070 zijn opgeleverd. De 30 appartementen en 25 eengezinsmaisonnettes worden verhuurd door BPD Woningfonds. Theo van der Plas, senior ontwikkelingsmanager bij BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, overhandigde symbolisch de eerste sleutel aan Rebecca Haasdijk, senior assetmanager bij BPD Woningfonds.


Rebecca Haasdijk van BPD Woningfonds: "We zijn trots dat ons Woningfonds nu de 250e middenhuurwoning in de regio Haaglanden kan opleveren. Deze zomer start de bouw van Leytsche Hof in Leidschendam, daar worden nog eens honderd middenhuurwoningen gerealiseerd. Landelijk hebben we als Woningfonds nu maar liefst negenhonderd middenhuurwoningen opgeleverd. Een mooie prestatie in de twee jaar dat we bestaan."

Circulair en klimaatadaptief bouwen

In Park070 kan je duurzaam wonen en leven in betaalbare en energieneutrale woningen. De buurt ligt naast Park 't Loo en is gebouwd op de voormalige atoomkelder van het CBS-gebouw. Deze kelder doet nu dienst als stallingsgarage, waardoor Park070 autovrij is. Het leegstaande kantoorgebouw is circulair ontmanteld. Ruim 95 procent van de bouwmaterialen is hergebruikt. In Park070 of elders. Met veel groen in woonomgeving is Park070 klimaatbestendig. De woningen en appartementen zijn ontworpen door de Architektenkombinatie uit Den Haag. Landschapsarchitect Copijn uit Utrecht gaf de twee centrale binnentuinen en de omliggende parkzone vorm.

Duurzame, groene woonomgeving

Park 't Loo loopt naadloos over in het groen van de nieuwe buurt. Park070 is gasvrij, er komen negen elektrische deelauto's en negen e-bikes die de bewoners kunnen delen. Ze worden opgeladen met stroom van de zonnepanelen op de woningen. Theo van der Plas van BPD: "Park070 is bijzonder door het duurzame karakter en de eigentijdse architectuur, waarbij plafondhoge ramen zorgen voor een fantastisch uitzicht op het park en de twee binnenhoven. Kinderen spelen straks veilig in de binnentuinen en alle grondgebonden woningen hebben een tuin die grenst aan het park of een van de binnentuinen."

Park070 ligt nabij duurzame vervoersknooppunten als treinstation Den Haag Centraal en het HOV-netwerk van de Randstadrail. Het wordt een duurzaam, veilig en autovrij gebied, waar je woont aan meerdere groene gebieden. In Park070 komen in totaal 229 woningen en appartementen.

Meer informatie over Park070 is te vinden op www.park070.nl