DEN HAAG - Vandaag opende wethouder Balster het laatste woongebouw in de Haagse nieuwbouwwijk Wateringse Veld. De oplevering van het appartementencomplex aan de Guido van Dethstraat markeert de voltooiing van een van de grootste uitbreidingswijken van Nederland. De 30 energieneutrale woningen zijn ontwikkeld door Stevast Baas & Groen en BPD, Bouwfonds Property Development. Ze worden door Bouwinvest verhuurd, grotendeels in het gewilde middensegment.

De nieuwe appartementen aan de rand van Wateringse Veld, aan de zuidoost zijde van Den Haag, leveren een bijdrage aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in het middensegment. De woningen hebben een woonoppervlakte van 68 tot 125 vierkante meter, en hebben twee of drie slaapkamers. Ze bieden ruimte aan diverse doelgroepen die graag in een stedelijke omgeving wonen, maar ook genieten van het groen. Het wooncomplex De Wateringen ligt direct aan het water.

Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: "Dit is een bijzonder moment. De Wateringen is het sluitstuk van een van onze grootste uitbreidingswijken in Nederland. Door samen te werken met publieke en private partijen, konden we een wijk realiseren met een mooie mix van huur- en koopwoningen én een duurzame leefomgeving met twee grote winkelcentra, scholen, veel water, groen en speelmogelijkheden voor kinderen. Alles op loopafstand dicht bij huis."

Arco Smit, directeur bij Stevast Baas & Groen: "Wij vinden het belangrijk dat ook een doelgroep in het middensegment bediend wordt. Wij zijn dan ook blij dat de gemeente Den Haag mee heeft willen werken aan de mogelijkheid voor huurwoningen in het middensegment."

De energiezuinige woningen zijn gebouwd door Vastbouw Oost B.V. Ze hebben allemaal eigen zonnepanelen, vloerverwarming en driedubbele beglazing. De Warmte Koude Opslag-installatie (WKO) met warmtepomp en boiler, maakt gebruik van ondergrondse bodemwarmte bronnen. Door de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,0 is het woongebouw helemaal energieneutraal. De ligging nabij het OV draagt bij aan het duurzame karakter van De Wateringen.