DEN HAAG - Al sinds het begin van de zomervakantie komen er meer katten binnen dan dat er geadopteerd worden bij Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's Gravenhage e.o.. De kattenkamers zitten overvol en zelfs andere ruimtes worden nu als kattenopvang gebruikt. In de zomer worden er altijd minder katten geadopteerd. Deze periode komen er wel veel katten en kittens binnen en zo loopt de opvang vol. Daarom de oproep vanuit het dierenhospitaal: zoekt u een kat, kijk eens op de website van Dierenambulance Den Haag.

Linette Eveleens van Dierenambulance Den Haag: "De nestjes kittens blijven binnen komen. Vorige week nog hebben we acht zieke kittens bij iemand uit de tuin gehaald en later ook de moeder gevonden. Ook zieke en gewonde katten die ergens gevonden zijn, komen bij ons terecht. Inmiddels zitten we zo vol dat we de katten die slecht met andere katten samenleven, onvoldoende eigen ruimte kunnen geven. We hebben nu bijvoorbeeld een kat in de ruimte voor de knaagdieren gezet. Die stond gelukkig leeg, omdat we knaagdieren vaak direct naar andere opvangcentra brengen. Hij had zoveel stress van de katten om hem heen. Nu heeft hij een eigen kamer."


De medewerkers en vrijwilligers van de organisatie proberen altijd eerst de eigenaar van iedere binnengebrachte kat te vinden. Lukt dit niet dan neemt het hospitaal de zorg op zich. Zodra de kat gezond, gechipt en gecastreerd of gesteriliseerd is, wordt er een nieuw huisje gezocht. Linette Eveleens: "We zijn dus niet alleen een dierenambulance en een dierenhospitaal, maar we hebben ook een asielfunctie."


Bezoek de website van Dierenambulance Den Haag om te zien welke katten er op dit moment klaar zijn voor adoptie: https://dierenambulancedenhaag.nl/adopteren/adoptiedieren/.