DEN HAAG - “Aha, daar ligt er nog ééntje, die is voor mij!” Met een triomfantelijk blik legt meneer een chocolade ei in zijn mandje. Samen met twee grote paashazen is hij fanatiek aan het zoeken naar paaseieren. Een eindje verderop klinken knisperende geluidjes bij een mevrouw die het papiertje van het ei haalt, ze geniet van de chocolade bij de koffie.

De bewoners van verpleeghuis Mariahoeve in Den Haag werden verrast door het bezoek van 2 paashazen. Aarzelend en afwachtend werden de hazen bekeken. Maar zodra er contact gemaakt werd was het goed. Even voelen aan het zachte pak, aan de hand mee schuifelen en samen eieren zoeken. En vervolgens vol trots de vangst aan iedereen laten zien. De paashazen zorgden voor vrolijke gezichten en lekkere paaseieren.

Mariahoeve
Verpleeghuis Mariahoeve biedt gespecialiseerde zorg aan mensen met dementie, met speciale aandacht voor jonge mensen met dementie en ouderen met een psychiatrische achtergrond. Er is plek voor zo’n 125 bewoners in verschillende eenpersoonskamers. Mariahoeve ligt in een van de groenste wijken én aan de rand van Den Haag. Mariahoeve is onderdeel van Florence, een organisatie die zorg draagt voor 20.000 inwoners van de regio Haaglanden.

Betrokken ondernemers
De paasactiviteit is georganiseerd door Goodwill.nl Deze organisatie zet zich al 30 jaar in voor medisch kinderdagverblijven en sinds drie jaar ook voor dementie zorgcentra. Onder het motto “geef kleur aan de zorg” vindt elke maand een Goodwill Day plaats voor een locatie én wordt een Puzzel- en Kleurboek uitgebracht. Dit wordt net als het paaseieren zoeken financieel mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers.