DEN HAAG - Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's Gravenhage e.o. zoekt ook voor komend jaar tientallen nieuwe vrijwilligers. Het gaat om centralisten, ambulancechauffeurs en dierenverzorgers.


Huib den Heijer, vrijwilligerscoördinator bij de Dierenambulance Den Haag e.o., legt uit waarom er ieder jaar zoveel mensen nodig zijn: "Wij bieden zeven dagen per week, 24 uur per dag hulp aan dieren in nood. In de drukke zomermaanden hebben we alleen al op de meldkamer dagelijks negen vrijwilligers nodig."


Dierenambulance Den Haag kan al jaren rekenen op de inzet van zo'n 150 vrijwilligers. Toch zijn er meer vrijwilligers nodig. Huib vertelt: "Sommige vrijwilligers werken hier al jaren. Andere vrijwilligers komen en gaan. Jongeren hebben soms een tussenjaar waarin ze meerdere dagen per week ons team komen versterken. En na dat jaar moet er toch gestart worden met een opleiding of een "echte baan". Andere mensen geven vooraf aan dat ze ons in de drukste tijd van het jaar komen helpen, maar dat ze dat voor slechts een paar maanden willen doen. We hebben een continu verloop en dus ook continu nieuwe vrijwilligers nodig. De rustigere winterperiode is perfect om nieuwe vrijwilligers in te werken, zodat zij in het drukke voorjaar zelfstandig kunnen knallen."

Vacature ambulancechauffeur
In deze functie sta je vooraan bij het uitvoeren van de missie van de dierenambulance: het helpen van dieren in nood. Stressbestendigheid is van belang. Huib vult aan: "Het is belangrijk dat je rustig en doortastend handelt, ook in bijzondere situaties. Jij stelt het dier en de mensen eromheen, gerust. Vaak is het heel mooi, soms ook verdrietig."

Vacature centralist
Hier is het belangrijk dat je handig bent achter de computer en dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen. Met meer dan 50.000 meldingen per jaar wordt er namelijk nogal wat van je verwacht. Jij staat de melders netjes te woord, voert alles nauwkeurig in in het systeem en stuurt de ambulancechauffeurs aan. Je hebt te maken met alle typen mensen en staat in direct contact met andere organisaties zoals brandweer en politie, dierenartsen en opvangcentra. Een veelzijdige baan dus!

Vacature dierenverzorger
In ons hospitaal verblijven gemiddeld honderd zieke en gewonde dieren. Je maakt de hokken schoon en ververst de waterbakjes. Je voert, dient medicatie toe, verzorgt wonden en praat en speelt met de dieren. Je beschikt over een goede fysieke conditie en het is belangrijk dat je emotioneel stevig in je schoenen staat. Huib: "Onze dieren hebben veel meegemaakt en zijn niet altijd ongeschonden uit de strijd gekomen."

Wil jij je inzetten voor de dieren? Kijk op https://dierenambulancedenhaag.nl/over-ons/vacatures/.