DEN HAAG - Juni, juli en augustus zijn de drie drukste maanden van het jaar voor Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's-Gravenhage e.o.. De meldkamer ontvangt deze periode meer dan 200 telefoontjes per dag en de chauffeurs rijden in ieder van die maanden ruim 2000 ritten. Vijf ambulances zijn continu op pad. De stichting zit met een groot probleem nu er, net als twee jaar geleden, een ambulance is uitgevallen en start opnieuw een crowdfunding om het bedrag van de reparatie bij elkaar te krijgen.


Precies twee jaar geleden stond de dierenambulance waarin vrijwilligster Anita reed ineens stil en moest hij worden weggesleept. Dit scenario herhaalt zich nu. Weliswaar met een andere ambulance en een andere vrijwilliger als bestuurder, maar ook deze auto stopte er op de snelweg mee en Rijkswaterstaat heeft hem naar een veilige plek moeten slepen. En ook nu volgde slecht nieuws van de garage: de motor moet worden vervangen. Kosten: 6987,19 euro.

Edwin de Pierre, afdelingshoofd ambulancedienst: "Zal je altijd zien! Pech en reparaties komen natuurlijk nooit goed uit, maar zo'n dure ingreep en net in de drukste tijd van het jaar, dat is echt enorm balen. We willen de auto zo snel mogelijk weer op de weg hebben om de dieren te kunnen helpen. Onze wagens rijden jaarlijks 45.000 kilometer en vooral veel kilometers in de stad, wat ook niet meewerkt natuurlijk. Slijtage is niet te voorkomen."

Help je mee en wil je een donatie doen? Iedere euro is welkom! Kijk op www.dierenambulancedenhaag.nl/motor.