DEN HAAG - Op woensdag 6 juli organiseert het Reinier Haga Prostaatkankercentrum een informatieavond over (de gevolgen van) prostaatkanker. Geïnteresseerden zijn die avond van 18.00 – 21.00 uur welkom in het HagaZiekenhuis in Den Haag.

De belangrijkste aanleiding voor de informatieavond is de onwetendheid en het taboe dat nog altijd bestaat rond prostaatkanker, zo blijkt uit eerder gepubliceerd onderzoek van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum. “Patiënten met prostaatkanker praten door schaamte vaak niet makkelijk over het onderwerp”, zegt uroloog John van der Hoeven.

Specialisten beantwoorden vragen
De informatieavond gaat over (niet uitgezaaide) prostaatkanker, de behandelmogelijkheden en de gevolgen voor patiënten en hun partners. Op de laagdrempelige bijeenkomst krijgen bezoekers bovendien veel ruimte om vragen te stellen aan diverse specialisten en deskundigen, zoals een uroloog, radiotherapeut en oncologieverpleegkundige. De bijeenkomst is bedoeld voor patiënten en hun naasten, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden. “Prostaatkanker heeft grote impact op het leven van de patiënt, maar ook op dat van de eventuele partner, kinderen en omgeving. Ook zij moeten goed geïnformeerd zijn over de gevolgen van de ziekte”, aldus uroloog Van der Hoeven.

Programma
18.00 uur – 18.30 uur: Inloop met koffie & thee
18.30 uur – 18.35 uur: Opening
18.40 uur – 19.20 uur: Introductie prostaatkanker en prostaatcentrum (Uroloog Marleen van Dijk)
19.25 uur – 19.55 uur: Behandelen d.m.v. radiotherapie (Radiotherapeut Birigt Hollmann)
20.00 uur – 20.25 uur: Operatie m.b.v. Da Vinci robot (Uroloog Jasper Tijsterman)
20.30 uur – 21.00 uur: Begeleiding gedurende ziekte (Gespecialiseerd verpleegkundige Jannita Schrik)
21.00 uur: Mogelijkheid tot het stellen van vragen en aansluitend borrel

Aanmelden
Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is gratis en kan tot maandag 4 juli via de aanmeldpagina of door te bellen met telefoonnummer 015 - 260 4777.

Locatie informatieavond
HagaZiekenhuis, Els Borst-Eilersplein 275, 2545AA Den Haag.