DEN HAAG - De komende maanden trekken musici van het Residentie Orkest Den Haag opnieuw de wijken in om op te treden voor Haagse bewoners in kwetsbare en geïsoleerde posities. Portiekmuziek is onderdeel van Symphony 2030, de maatschappelijke programmering van het Residentie Orkest.

Bij Portiekmuziek spelen musici van het Residentie Orkest in kleine ensembles voor portiekflats, in binnentuinen en parken en in binnenlocaties zoals buurthuizen, bibliotheken, musea en cultuurankers. Met muziek proberen ze eenzaamheid te verlichten en doorbreken, door mensen met elkaar en met maatschappelijke organisaties in contact te brengen. De doelgroep die het orkest wil bereiken en raken zijn sociaal geïsoleerde mensen, zowel jong als ouder. Er wordt bijvoorbeeld gespeeld voor gezinnen die leven in armoede, voor eenzame ouderen, voor mensen zonder vast woonadres, voor cliënten van de Voedselbank of voor statushouders en uitgeprocedeerde asielzoekers.

PROGRAMMA
Wo 19 mei: buitenconcert van strijktrio in bibliotheek Loosduinen Nieuw Waldeck voor laaggeletterden in Loosduinen
Do 3 juni: buitenconcert van koperkwintet in Voedselbank Paardenberg, JulianaPlaza voor cliënten van de Voedselbank in Transvaal
Wo 16 juni: buitenconcert van koperkwintet in markthal Stadsdeelkantoor Laak voor statushouders in Laakkwartier
Wo 23 juni: buitenconcert van strijkduo in Theater De Vaillant voor ouderen in sociaal isolement in de Schilderswijk
Wo 7 juli: buitenconcert van strijktrio in Museum Beelden aan Zee voor maatjes & buddy's in Scheveningen

Portiekmuziek is onderdeel van Symphony 2030, de maatschappelijke programmering van het Residentie Orkest. De kracht van muziek wordt ingezet voor de bevordering van een sociaal, duurzaam en inclusief Den Haag. Symphony 2030 wordt uitgevoerd in samenwerking met culturele, maatschappelijke en zakelijke partners.